Hogeschool Utrecht (HU) introduceert de afstudeerrichting game technology. Studenten van de HU-opleidingen mediatechnologie, technische informatica en informatica kunnen zich vanaf komend studiejaar in het gamevak specialiseren. De stad Utrecht biedt met de komst van deze nieuwe studie drie opleidingen gericht op gaming. Naast de minor game- en mediatechnologie van de universiteit Utrecht, biedt de hogeschool voor kunsten de opleiding gamedesign & development.
Hogeschool Utrecht verwacht dat de vraag naar specialisten op het gebied van gametechnologie blijft groeien. Vanaf komend schooljaar biedt de hogeschool daarom de afstudeerrichting game technology aan studenten mediatechnologie, technische informatica en informatica.
Gaming city
Met de afstudeerrichting van de HU hebben Utrechtse studenten de keuze uit drie verschillende gameopleidingen. Naast de HU bieden ook de hogeschool voor de kunsten en universiteit Utrecht een opleiding aan.
‘Onze opleiding gaat met name in op de ontwikkeling van games, wij zijn echt met toepassingen bezig. De hogeschool van de kunsten richt zich meer op de grafische omgeving en de universiteit Utrecht benadert het onderwerp gaming weer op een meer wetenschappelijke manier. De opleidingen vullen elkaar dus echt aan en komen niet in elkaars vaarwater', licht HU-docent Abdelhak El Jazouli toe.
De gameopleidingen passen in het beleid van Utrecht, dat zich profileert als gaming city. De stad organiseert onder andere de jaarlijkse Nederlandse Gamedagen, waar gameondernemers, wetenschappers, gameontwikkelaars, studenten en beleidsmakers elkaar ontmoeten. Tijdens dit evenement draait het zowel om entertainment als serious games.
Nou weten we allemaal wat een desastreuze invloed games op onze kinderen hebben. En wat doet de UT: gaat helpen onze kinderen nog meer en beter naar de bliksem te helpen. Regering, koop geen JSFfen en verbied de (schietsoort)spellen op computers. Wees wijs, hoed uw onderwijs.
Jeetje Pieter, wat ben jij een stakker… Als je niet weet waar je over praat, moet je gewoon je mond houden.
Hoe lang kijken we al films? Oh ja ik speel al vanaf m’n twaalfde (ben nu 24) spelletjes, ik heb al meer dan 500 mensen vermoord, 1000 babies verkracht en 251 gebouwen opgeblazen. Tjonge tjonge Pieter, kom op zeg.
Misschien moet je het probleem meer bij de ouders leggen die tegenwoordig alles toelaten en kinderen op de creche dumpen. Sorry voor m’n taalkeuze, maar jeetje Pieter, niet zo zwammen.
@pieter
Helemaal eens met de andere Maurice: ouders van tegenwoordig schenken totaal geen aandacht meer aan de koters. Zet ze voor de buis, mik ze op straat… Zolang ze pappa en mamma maar niet lastig vallen, is alles goed. Games zijn big business. Dus juist goed voor de Nederlandse economie dat er zo’n studie komt. Lijkt me zelfs aardig complex: al dat grafische rekenwerk, storyboards maken, muziek erbij, etc., etc. Een vak apart.
Jammer dat Pieter alle games over 1 kam scheert. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nintendo DS-games zoals braintraining enzo. Heel educatieve spellen. Verder zijn er op internet ook tal van zeer goede educatieve games te vinden voor alle leeftijden!!!
Weet niet of de HU dit ook heeft maar ik pleit ook voor een educatieve gamesontwikkeling studie/vak/vakgroep.
@pieter
Stem op CDA of CU. Die hebben het over normen en waarden. Dus misschien krijg je ook gelijk met je stelling
Ik ben nu 16 jaar oud, ik speel games nog langer dan ik me kan herrinneren. En ik weet ook al heel lang dat ik deze richting op wil. Ik doe nu derde klas gymnasium en ben heel erg blij dat er nu een universitaire opleiding is in deze catogorie. Eerst was er alleen een hbo hiervoor dacht ik ? maja, ben echt blij met dit nieuws !
En Pieter, je spreekt jezelf tegen. Er komt een universitaire opleiding voor game design en development. Daarmee ben je ontevreden en wil je de schietspellen afschaffen.
Om je een beetje een beeld te geven: “Deze opleiding heeft NIETS te maken met het vormgeven van schietspellen, het geeft je wel een beeld HOE je er een kan maken.”
Doe eerst eens wat onderzoek voordat je wat zegt.