De FTTH Council Europe heeft een nieuwe voorzitter. De organisatie die het gebruik van glasvezel wil bevorderen, komt onder leiding van de Nederlander Karel Helsen van Draka Communications in Amsterdam. Hij stelt dat zijn raad kan bijdragen aan het oplossen van de wereldwijde recessie.
Karel Helsen, vice-president broad band bij Draka Communications, is de nieuwe voorzitter van de FTTH Council Europe, de belangenorganisatie van glasvezelbedrijven. De Nederlander vervangt Vlaming Joeri Van Bogaert. Die leidde de raad vanaf 2007. Het statuut schrijft voor dat de voorzitter elke twee jaar vernieuwt.
De FTTH Council Europe probeert het gebruik en de ontwikkeling van glasvezelnetwerken in Europa te stimuleren. FTTH staat voor Fiber to the Home. Volgens de kersverse voorzitter kan zijn raad een bijdrage leveren aan het oplossen van de economische recessie. De organisatie telt momenteel meer dan tweehonderd leden, waaronder Cisco, Alcatel-Lucent, Ericsson, Nokia Siemens Networks en Huawei.
Verbreden
Tijdens de ledenvergadering, die begin april 2009 in Amsterdam werd gehouden, sprak de raad af om zijn doelgroep te verbreden. Bovendien gaat de organisatie activiteiten ontplooien in regio's die hij tot dusver links liet liggen, zoals het Midden Oosten.
Helsen is verantwoordelijk voor alle breedband- en glasvezelactiviteiten van kabelfabrikant Draka Communications. Dat bedrijf heeft zijn hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas.
midden oosten valt niet onder Europa en daarom zou
deze man van draka zich beter bezighouden met de p lattelands regio’s van bv Nederland.
Woon in Fryslan en daar zijn we aangewezen op kpn en ziggo, alleen de concurentie is weg en mensen hier zijn
aangewezen op een traag kpn netwerk met een max hier van 8mb down en 1mb up en minder stabiele ziggo die straks een max heeft van 50mb down en 3 down.
Haulerwijk en de rest van Fryslan in de dorpen van 3000 + inwoners worden hier gewoon nog meer benadeeld en men maar roepen dat deze provincie een achterstand heeft op scholing enz logisch als investeringen zoals in glasvezel achter blijven en scholen minder goed les kunnen geven en mensen minder kunnen netwerken onderling voor sociale en werkgerelateerde contacten via video bellen en vergaderen.
Ik heb dit jaren aangezien. Klagen helpt niet! Verzamel mensen met daadkracht en leg zelf een goedkoop maar krachtig netwerk aan. Ben je gelijk van die monopolisten af EN je hebt waar voor je geld.
neerleggen is 1, maar onderhouden…..
Glasvezelfabrikanten zouden de vraag naar hun product meer moeten stimuleren door gebruik te maken van mogelijke behoeften die onder de bevolking leven. Een potentieel krachtige vraag zou bv. kunnen voortkomen uit de behoefte van velen aan een goede kwaliteit videotelefoon, d.w.z. telefoon waarbij men elkaar niet aleen goed kan horen maar ook goed kan zien. Heel veel heen en weer gereis en de daarmee gepaard gaande files, tijd-en energieverkwisting zouden voorkomen kunnen worden door een voor iedereen beschikbare hoogwaardige kwaliteit videotelefoon.