De wervingscampagne van energienetwerkbeheerder Alliander moet ervoor zorgen dat het bedrijf niet te veel kennis verliest. Als de beheerder geen nieuwe ict'ers aanneemt, zou het over enkele jaren in de problemen komen. Volgens de recruiter van het bedrijf is er door het vertrek van de oudere werknemers sprake van een ‘brain drain'.
De ict'ers die netwerkbedrijf Alliander wil werven, moeten voorkomen dat er binnen de organisatie een kennisgebrek ontstaat. Dat heeft de recruiter van het bedrijf Ruud Licht laten weten.
De werkgever zoekt vooral testers, ontwikkelaars, applicatiebeheerders en functioneel beheerders. Volgens Licht is de gemiddelde leeftijd binnen Alliander vrij hoog. "Als we daar niets aan doen krijgen we binnen enkele jaren te maken met een brain drain", zegt hij daarover.
Hoewel het volgens de recruiter ‘een spannende tijd' is om nieuwe mensen te werven, vindt hij het een goed moment om personeel aan te nemen. Alliander ontstond vorig jaar toen energieleverancier Nuon splitste in een energienetwerkbedrijf en een een productie- en een leveringsbedrijf. Bovendien zou de netbeheerder sinds de splitsing meer geconfronteerd worden met de hoge leeftijd van de medewerkers. Licht: "Als we nu geen jonge mensen aannemen, krijgen we het over een paar jaar zwaar."
Babyboomgeneratie
Directeur van onderzoeksbureau Intelligence Group Gert-Jan Waasdorp is het daarmee eens. "Het vervroegd afscheid nemen van de babyboomgeneratie en het niet aannemen van nieuw talent kan de ambities van een organisatie in gevaar brengen", zei hij tegen Computable.
Over het algemeen is de starter de laatste maanden juist minder populair geworden. Zo is dienstverlener Logica gestopt met het werven van beginnende ict'ers en ziet wervingsbureau Yer dat werkgevers minder zoeken naar jonge honden.