In de afgelopen maanden kwam steeds vaker naar voren dat de meestal toegelaten bestanden met PDF extensie nu ook veelvuldig gebruikt worden bij de Crimeware toolkits zoals de Fiesta Toolkit.
Wanneer Finjan haar Audits in het veld deed kwamen ze deze al veelvuldig tegen wat nu ook door diverse andere bedrijven wordt bevestigd in de media. Een Belgische Beveiligingsonderzoeker (bron: Security.nl) kwam zelfs met de conclusie dat sommige PDF’s een besmetting kennen die zelfs zonder dat het document geopend wordt al actief kan worden. Ook roept men in de media steeds vaker dat de gevestigde orde aan Virusscanners 50% van de Malware missen, wederom serieuze bedreigingen terwijl men er vanuit dat men genoeg had gedaan om gevaren te voorkomen.
Als een bedrijf eenmaal een besmetting heeft opgelopen zijn de gevolgen uiteraard nauwelijks te overzien, Hoge herstelkosten , down tijd en misschien zelfs wel gegevens lekken met alle gevolgen van dien.
B2B Secure gaat dan ook haar relaties verder informeren over deze bedreigingen en over de wijze waarop bijvoorbeeld de Finjan Unified Secure Web Gateway vele van deze kan herkennen en tegenhouden. De Finjan oplossingen bevatten WebSecurity, URL & Application Control, Web 2.0 & Productivity control, Content Caching en Data Leakage prevention. Door deze brede scala van bescherming kan met er voor zorgen dat bedrijven veilig kunnen blijven werken waarbij er zonder dat de gebruiker hier last van ondervind toch de benodigde zaken worden beheert en gecontroleerd om zo veilig en cost effectief te kunnen werken.De oplossing van Finjan is onder andere een behaviour based oplossing waardoor er een zero-day protection kan worden gerealiseerd waarover zowel Gartner als de Butler Group zeer lovend schrijven.