Ict-leverancier Simac Onderwijs besteedt de ontwikkeling van nieuwe softwareversies van het leerlinginformatiesysteem @VO uit aan ontwikkelpartner Topicus uit Deventer. Daardoor moeten medewerkers op zoek naar een nieuwe baan.
Ict-leverancier voor de onderwijsmarkt Simac Onderwijs verplaatst het ontwikkelwerk van nieuwe versies van @VO naar ontwikkelpartner Topicus in Deventer. Deze administratieve software wordt gebruikt in het voortgezet onderwijs. Het bedrijf heeft zijn .net-ontwikkelaars inmiddels te kennen gegeven dat ze beter uit kunnen kijken naar een andere baan. Het is namelijk nog niet duidelijk of de medewerkers binnen het bedrijf worden overgeplaatst. Volgens algemeen-directeur Eric van Schagen hebben drie medewerkers inmiddels op eigen initiatief ander werk gevonden.
Overplaatsing
Van de negen mensen die over blijven wordt onderzocht of ze voorlopig ingezet kunnen worden voor het onderhoud van de software. Maar dat werk wordt op termijn mogelijk ook uitbesteed. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor overplaatsing naar andere vestigingen binnen het bedrijf. De directeur sluit gedwongen ontslagen niet uit.
Simac Onderwijs laat nieuwe versies van de @VO-software voortaan ontwikkelen door Topicus. In januari 2009 werd met dat bedrijf een partnerovereenkomst gesloten. De negen Simac-ontwikkelaars die een onzekere toekomst tegemoet gaan ronden voor medio 2009 het ontwikkelwerk af voor de laatste versie @VO die volgens het licentiemodel wordt aangeboden. De toekomstige versies van @VO worden aangeboden als Software as a Service (SaaS). Topicus ontwikkelt het programma als webdienst. De 150 ontwikkelaars van het bedrijf zijn gespecialiseerd in software as a service (SaaS) en webservicearchitecturen.
Meer werk
Bij Simac Onderwijs werken momenteel dertig medewerkers. Naast .net-ontwikkelaars gaat het om consultants en verkopers. Van Schagen voorziet voor die laatste twee groepen medewerkers juist meer werk door de introductie van @VO als webdienst. Simac Onderwijs is onderdeel van het beursgenoteerde Simac Techniek, daar werken in totaal zevenhonderd mensen.
“De directeur sluit gedwongen ontslagen niet uit”.
Nou en dit moeten we dus uit de media vernemen.
Hij zegt er niet bij dat het grootste gedeelte van de werknemers mag vertrekken.
Sorry, maar ik neem aan dat de medewerkers ook wel hebben aan zien komen dat @VO het in alle opzichten af moet leggen tegen bijv. Magister, waar wij godzijdank eindelijk op gaan overstappen. @VO heeft gewoon niet geluisterd naar de gebruikers. Zelfs het Windows 3.1-achtige Puntboek kon nog meer met cijfers dan @VO. Om over de traagheid nog maar niet te spreken. Als de medwerkers dat wel zagen, maar de directie niet, is het denk ik tijd voor de Simac-directie om op te stappen.