Enne Solutions wil in Roermond het grootste rekencentrum van Limburg exploiteren. Het overgenomen Datacenter Zuid vormt hiervoor de basis.
Enne Solutions heeft de boedel van het failliete Datacenter Zuid uit Roermond overgenomen. Het rekencentrum draait door, al brengt het Limburgse bedrijf de activiteiten vanaf 1 juni onder op een nieuwe locatie in de stad van Roer en Maas. Dit is een tussenoplossing, want Enne Solutions wil uiteindelijk een nieuw datacentrum bouwen. "De huidige behuizing van Datacenter Zuid is te krap. Vandaar dat we tijdelijk naar een andere locatie verhuizen", zegt Pieter Heyn, een van de eigenaren van Enne Solutions. "Maar we willen bovendien een nieuw rekencentrum – het grootste van Limburg – bouwen op een stuk grond aan de A73."
A73
Limburg is niet rijkelijk bedeeld met computercentra, licht Heyn toe. Bedrijven die beheerdiensten afnemen, wijken uit naar hostingcentra in Den Bosch of de Randstad. "Met de huidige technologie is beheer op afstand geen probleem. Toch moet een beheerder regelmatig terplekke werkzaamheden aan de systemen uitvoeren. Dan is het handig als het datacentrum in de buurt ligt."
De plek aan de A73, waar Enne Solutions een optie op heeft, is vanwege de bereikbaarheid gekozen, vertelt Heyn. Ook is de stroomvoorziening goed te regelen met het hoofdverdeelstation van Essent Limburg vlak in de buurt. Verder is het industrieterrein al voorzien van kabelmantels waar glasvezel eenvoudig doorheen valt te schieten.
Interactieve diensten
Heyn is samen met Leon Thoolen, mede-eigenaar van Enne Solutions, al ruim twintig jaar actief in interactieve diensten. "Wij hebben aan de wieg gestaan van Rabobank Telebankieren en callcenteroplossingen ontwikkeld voor touroperators en bedrijven als Fleurop, Postkantoren en Melkunie." Het tweetal zette in Weert ook een helpdesk op voor applicatieve ondersteuning van klanten.
Uiteindelijk werden de activiteiten verkocht aan USG en Python Communications en doken Heyn en Thoolen de tv-wereld in waar ze ip-diensten aanbieden via hun bedrijf Stream Group (uit Herten) en de website Solocoo.tv. Zij kwamen in contact met webontwerpbureau Factory 2.0 waaraan Datacenter Zuid was gekoppeld. Vorig jaar investeerde het duo al in de datahotel-activiteiten. Nadat ondernemer Ton Maessen, die de eigenaar was van Factory 2.0 en Datacenter Zuid, in januari van dit jaar overleed en de vennootschappen, die al moeizaam draaiden, bankroet werden verklaard, meldden Heyn en Thoolen zich bij de curator voor Datacenter Zuid. Ze hadden inmiddels Enne Solutions opgericht met het plan het grootste datacentrum van Limburg te bouwen. Die zal ook onder deze naam verder gaan; Datacenter Zuid vervalt op termijn.
Ik heb jaren met plezier samengewerkt met Marco. Als klant zijnde met co-locatie datacentrum-zuid, 4 servers.
Ik wens je veel succes met je nieuwe werk en het mag Marco wel hoog zitten, maar ik weet ook dat hij veel kennis en verstand van zaken heeft en zijn reacties niet zomaar flauwekul zijn. We hebben ook al overwogen weg te gaan. BV naar Maastricht. Maar we geven de nieuwe partij toch een kans.
Ze zijn nu nieuwe racks het plaatsen, open-frame / open-air flow kasten. Alle dichte kasten verdwijnen (die waren idd toch wel aan vernieuwing toe).
Als de medewerkers net zo toegewijd zijn als Marco en een beetje meewerken, meedenken en niet te moeilijk doen, dan komt het wel goed met het bedrijf.
Dank je wel Chris (S.) ….
Geen verkeerde dingen over Marco S aub. Als er iemand verstand van heeft is hij het toch wel. In de moeilijke perioden heeft hij het gehele Datahotel overeind gehouden, ondanks dat het door andere jongens is opgezet.
Complimenten Marco S !!!