Data Domain, leverancier van deduplicatie-storagesystemen, heeft vandaag nieuwe software geïntroduceerd waarmee, zonder extra hardware, de snelheid van de huidige productielijn met 100% kan worden verhoogd. Met een eenvoudige software-upgrade zorgt Data Domain voor een ongekend prestatieniveau op alle systemen en voor alle cliënttypen – van veeleisende datacentra tot kleine remote kantoren.
De back-up-tijden worden korter en er is een snellere time-to-DR-synch tijdens replicatie. De nieuwe software voor besturingssystemen van Data Domain, DD OS 4.6, is nu zonder extra kosten verkrijgbaar voor bestaande gebruikers van Data Domain die beschikken over een normaal systeemonderhoudscontract.
Het besturingssysteem van Data Domain maakt gebruik van eigen Stream Informed Segment LayoutTM (SISL) technologie, waarmee een hoge verwerkingssnelheid wordt bereikt, en het systeem en de harde schijven minder worden belast. SISL is CPU-centrisch en softwarematig. Dat betekent dat de software voortdurend kan worden verbeterd zonder gebruik te maken van extra controllers, compressiehardware of schijfruimte.
De prestatieverbetering geldt voor alle systemen en voor alle protocollen, maar grote datacentra die gebruikmaken van het paradepaardje van Data Domain, het DD690-systeem met Veritas NetBackup OpenStorage (OST) van Symantec en 10 Gb Ethernet, halen nu een hogere verwerkingssnelheid van 750 MB/s, of 2,7 TB/uur. Dat is ongeveer 90% sneller dan de hoogste verwerkingssnelheid die de DD690 haalde toen het systeem in mei 2008 werd geïntroduceerd. Deze nieuwe benchmark werd gesteld met een minimale DD690-configuratie van 2 diskshelves.
"Oude argumenten gaan niet langer op," aldus Tony Asaro, senior consultant en oprichter van de INI Group. "De prestaties van Data Domain stellen die van de high-end VTL-systemen in de schaduw, en ze worden telkens beter. Daarnaast wordt door de hoge prestaties de kwestie inline of post-proces dedupliceren irrelevant. Als je er over nadenkt, dan zie je dat Data Domain gegevens sneller gededupliceerd opslaat dan veel andere oplossingen, die gegevens alleen naar een schijf wegschrijven."
"Zo’n enorme prestatieverbetering op huidige systeemhardware, op basis van geoptimaliseerde software met minimale schijfconfiguraties, geeft blijk van de schaalbaarheid van onze eigen SISL-architectuur," aldus Brian Biles, vice president van productmanagement bij Data Domain. "Data Domain blijft het schijf I/O knelpunt omzeilen en kapitaliseert op de CPU prijs/kwaliteitverhouding. Met deze bekendmaking bevestigen we nogmaals de kracht van onze geoptimaliseerde inline deduplicatie-benadering."