We zitten midden in de crisis, we kunnen er niet meer omheen. Thuis merken we er nog niet zo veel van, maar om er alvast aan te wennen eten we wel al één keer per week bloembollen.
De ict-industrie gaat hard aangepakt worden. Volgens onderzoeksbureau AME Research heeft de ict-sector de komende twee jaar zo'n 18.000 minder mensen nodig. Die kunnen nu allemaal volgens staatssecretaris Jack de Vries van Defensie de landmacht in. Afgelopen huishoudbeurs stond deze staatssecretaris nog huisvrouwen te werven voor de landmacht en ik ben heel benieuwd of de staatssecretaris deze maand ook op de CEBIT staat met een standje om een paar zandhazen te rekruteren.
De minister denkt te kunnen profiteren van de crisis en dat zou de ict-sector ook kunnen doen. Juist in crisistijd heb je ict nodig. Natuurlijk een belangrijk onderdeel van ict is het ondersteunen van bedrijfsprocessen en als die bedrijven er niet meer zijn dan kun je de processen ook niet ondersteunen. Maar het tweede waar ict heel goed in is dat is efficiënter maken van bedrijfsprocessen. En als je iets wil doen in een crisistijd dan is het wel efficiënter werken. Dus daar zou nu flink in geïnvesteerd moeten worden.
Auto’s
Echter bedrijven stellen investeringen uit. Zo gaat er met pc's hetzelfde gebeuren als auto's. We gebruiken ze nog maar een jaartje langer voordat we een nieuwe kopen. Dus dat wordt lachen met nieuwe software, dat gaat zo traag worden als dikke stront.
Het is crisis. Wen er maar aan. Haal de bloembollen maar uit de tuin voordat ze boven komen.
Crisis? Het is helemaal geen crisis. Begin jij nou ook al? Oorlog, dat is crisis. Als je moet vrezen voor je leven en dat van je naasten. Een economische crisis is een vertrouwenscrisis en zit alleen tussen de oren van de rijkere consument die bang is kapitaal te verliezen, er vervolgens bovenop gaat zitten en juist daardoor kapitaal verliest. Geld moet rollen. Dat is een blijvende waarheid. Wie meer heeft moet ook meer uitgeven, juist nu. Dus als nou iedereen zijn (spaar) geld opneemt en er mee doet waar het voor bedoeld is komt het allemaal wel weer goed. Een economische crisis is het resultaat van het wekken van te hoge verwachtingen (beleg bij ons!), van het in rekening brengen van te hoge kosten (koop / leen bij ons!) en het uitgeven van geld aan de verkeerde dingen (oorlogje links, oorlogje rechts) via de verkeerde personen (die zonder scrupules) en uiteindelijk van het profit principe.
@Hans: De economische crisis is heel listig geplanned! door een aantal mensen in de bankenwereld (en daarboven).
Met je uitspraak “Geld moet Rollen” ben ik het niet eens. Dit is een leuk hersenspoel truckje van diezelfde bankiers die geld verdienen aan jouw “geld moet rollen” consumptie gedrag.
Ik vind het mooi om te observeren wat er nog overeind blijft staan van de bla bla bla globale economie, die erbij gebaat is dat mensen maar blijven consumeren consumeren on hun innerlijke leegte en ontevredenheid te onderdrukken, of kunstmatig opgewekte consumptiehonger te stillen.
Het mooie van deze tijd is dat iedereen STOPT met dat “spullen kopen om ego-leegte te vullen” gedrag and see what happens… Volgens mij kan deze recessie het beste nog een aantal maanden doorduren, zodat iedereen zich echt heel erg bewust is dat:
– Je een euro, dollar maar 1 keer kan uitgeven
– Je beter kunt consuMINDERen…
en eens op zoek gaan naar de ware bron van het opgewekte kopen kopen kopen en innerlijke ontevredenheid.
Dat kan gratis,is voor sommigen een pijlijk proces, maar het verRIJKt je gevoelsleven enorm. En dat gevoel is recessie, kredietcrisis en inflatie bestendig
Defy the Consumption driven Economie,
Wees tevreden met wat je nu hebt..
@Ronald: de armen moeten consuminderen en geen dure en risicovolle kredieten meer nemen. De rijken moeten consumeerderen om die armeren in de running te houden (werk, inkomen). Wat ik bedoel is dat als degenen die geld hebben er op blijven zitten er steeds schevere verhoudingen in de wereld ontstaan, waardoor de frequentie van wat we nu crisis noemen steeds hoger wordt. Bewustwording zoals jij die weergeeft is een tweede stroom, maar komt in de breedte pas goed op gang als er al een basisgevoel van gelijkheid en vooral gelijkwaardigheid is. In de huidige economie-georienteerde maatschappij is dat een hoge drempel. We houden hoop. Toch?