Microsoft en Red Hat gaan ondersteuning bieden voor het gevirtualiseerd draaien van Windows Server en Red Hat Enterprise Linux (RHEL) bovenop elkaars hypervisors. De rivalen hebben besloten samen te werken omdat steeds meer klanten te maken hebben met heterogene ict-omgevingen.
De hypervisors van Microsoft en Red Hat krijgen ondersteuning voor de server-besturingssystemen van de beide rivalen. Dat maakten beide leveranciers maandag bekend. Microsofts Open Source Community Manager Peter Galli: "Dat is heel belangrijk omdat het betekent dat klanten er op kunnen vertrouwen dat ze Windows Server en Red Hat Enterprise Linux (RHEL) veilig gevirtualiseerd kunnen draaien, bovenop de hypervisors van zowel Microsoft als Red Hat."
"Klanten kunnen nu zowel Microsoft als Red Hat benaderen om problemen op te lossen. Als de leverancier waarmee het eerst contact wordt opgenomen de kwestie niet kan oplossen, zullen ze het probleem aan de andere leverancier voorleggen."
Heterogene it-omgevingen
Volgens Galli is de stap gezet omdat klanten van beide leveranciers vragen om technische ondersteuning op het gebied van servervirtualisatie voor omgevingen waarbij gebruik wordt gemaakt van server-besturingssystemen van zowel Microsoft als Red Hat. Met de overeenkomst beantwoorden Microsoft en Red Hat volgens Galli aan die wens doordat "een nieuw niveau van integratie ontstaat tussen RHEL en Windows Server binnen heterogene it-omgevingen."
Microsoft gaat RHEL 5.2 en 5.3 ondersteunen als gast bovenop Windows Server 2008 Hyper-V en Microsoft Hyper-V Server 2008. Red Hat gaat Windows Server 2003 SP2, Windows 2000 Server SP42 en Windows Server 2008 ondersteunen.
Welke Hypervisor vanuit RedHat … Xen of KVM?
“Microsoft gaat RHEL 5.2 en 5.3 ondersteunen als gast bovenop Windows Server 2008”
Waarom zou je dat willen ict afdeling / bedrijf?
Als je een volledige Red Hat Enterprise Linux server hebt, dan ga je de stabiliteit van je native red hat platform platfrom toch niet in gevaar brengen door er een Windows OS onder te schuiven + bij behorende microsoft licentie kosten + windoes security bugs?
dan zou ik he persoon houden naar full red hat (virtueel of niet)
Is dit slechts een gewiekste poging om microsoft activiteiten te kunnen gaan ontplooien in het Linux marktsegment, mede gezien de recente “toenadering” naar een andere rivaal genaamd Novell??
Ik ben benieuwd naar de ware intentie waarmee deze samenwerking is aangegaan