ICT-dienstverlener AAC Cosmos heeft een nieuwe vestiging geopend in Apeldoorn.
Het (sales)kantoor is gevestigd in het bedrijvenpand Facilium. AAC Cosmos wil haar klantengroep verder uitbreiden en ziet hiervoor veel groeikansen in het noordoosten van Nederland. De focus van AAC Cosmos ligt op de branches zorg en welzijn, de reisindustrie, de lokale overheid en zakelijke dienstverlening.
Uit de Conjunctuur Enquête Nederland (COEN) van eind 2008 blijkt dat ondernemers in het oosten van het land positiever zijn over de vooruitzichten voor 2009 dan hun collega’s in de rest van Nederland. AAC Cosmos heeft al een variëteit aan klanten in het noordoosten met relaties als de agrarische coöperatie Agrifirm, afvalverwerkingsbedrijf Rova, de onderwijs ondersteunende instelling het Ontwikkelcentrum, Baarssen Fish International en Regionale Scholengemeenschap Pantarijn. De keuze voor een kantoor midden in de bedrijvige Stedendriehoek was voor AAC Cosmos dan ook snel gemaakt. Door de nieuwe (sales)vestiging in Apeldoorn kan de ICT-dienstverlener nog dichter bij haar klanten staan en zodoende de band met hen versterken. De beheerdienstverlening wordt uitgevoerd door de servicedesk in Zwolle en Eindhoven.
AAC Cosmos wil zich in 2009 met haar beheerdienstverlening richten op bedrijven met 100 werkplekken of meer. De salesorganisatie van het bedrijf wordt hierop toegespitst, wat zal resulteren in een verdere uitbreiding van de teams in Rijswijk, Eindhoven en Apeldoorn in 2009.
Erik Smudde is als Salesmanager Noord-Nederland verantwoordelijk voor de groei van AAC Cosmos in de regio. "In economisch moeilijkere tijden is het voor organisaties belangrijk om kosten te reduceren en beheersbaar te maken. Juist nu speelt het uitbestedingsvraagstuk bij veel bedrijven," zegt Smudde. "De oplossingen van AAC Cosmos zijn zoveel mogelijk gestandaardiseerd waardoor ze snel door te voeren zijn en klanten er direct baat bij hebben. AAC Cosmos kan de ICT-infrastructuur van bedrijven optimaliseren en standaardiseren. Zo kunnen bedrijven een kostenbesparing tot 20% behalen in vergelijking tot het huidige