Nederland kende in 2008 voor Atos Origin als enige regio een daling van de omzet ten opzichte van 2007. Het jaar werd er afgesloten met een omzet van 1,063 miljard euro, een daling van 1,6 procent. In de overige regio's binnen het concern groeide de omzet. Wat de winst is, houdt het bedrijf nog stil.
Slechte resultaten van de Nederlandse tak drukken de jaarcijfers van de Atos Origin-groep. Nederland is de enige regio in Europa waar de omzet in 2008 daalde. Het jaar werd er afgesloten met een omzet van 1,063 miljard euro, een daling van 1,6 procent. Dat blijkt uit voorlopige cijfers. Daar ontbreken mededelingen over de winstgevendheid van de activiteiten. Die volgen pas bij de presentatie van de jaarcijfers op 18 februari.
Het totale ict-concern boekte in 2008 een omzet van bijna 5,48 miljard euro. Dat is een stijging van 5,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. In de cijfers is rekening gehouden met wisselkoersverschillen en de verkoop van twee belangrijke bedrijfsonderdelen (Atos Origin Italia en AEMS Exchange, die in februari respectievelijk augustus werden verkocht).
Bedrijfsonderdelen
Het grootste bedrijfsonderdeel van Atos Origin, Managed Operations, laat wereldwijd de grootste omzetgroei zien. De tak verkocht in 2008 6,4 procent meer dan in 2007 en komt uit op meer dan 2,93 miljard euro omzet. Volgens het bedrijf kon het onderdeel in Nederland ‘bijna dezelfde omzet als vorig jaar' boeken.
Systems Integration groeide flink met zijn omzet: 5,4 procent (naar ruim 2,2 miljard euro). De Nederlandse afdeling merkte echter veel van het wegvallen van een groot ict-project bij KPN en sloot het jaar af met een omzet van 413 miljoen euro, een daling van 2,7 procent.
Atos Consulting, met een omzet van 349 miljoen euro het kleinste onderdeel, groeide binnen de Atos Origin-groep met een procent. De Nederlandse omzet van Consulting nam echter af met 2,1 procent ten opzichte van 2007.
Nederland is na Frankrijk de grootste markt van Atos Origin. In 2008 sloot het bedrijf hier enkele grote contracten met de Rabobank, uitgeverij Sanoma en hardwarefabrikant Océ Technologies.