Makers van hardware of software kunnen controleren of hun producten zonder problemen draaien op Windows 7. Microsoft start hiervoor een zogeheten Ecosystems Readiness Program. Daarmee hoopt het de compatibiliteitsproblemen die ontstonden bij Windows Vista te voorkomen.
Microsoft laat hardware- en softwarefabrikanten vroegtijdig hun producten testen op Windows 7. Daartoe start het een zogeheten Ecosystems Readiness Program.
"Bij Windows Vista merkten we dat niet alle applicaties of drivers goed reageerden. We zijn daarom nu eerder begonnen fabrikanten hun producten te laten testen", zegt productmanager Olivier van Noort. Hardwaremakers kunnen terecht op Windows Hardware Developer Central. Softwarebouwers worden doorverwezen naar MSDN.
Windows 7 lijkt op Windows Vista
Het is volgens Van Noort niet de enige maatregel die de softwaremaker neemt om compatibileitsproblemen met Windows 7 te voorkomen. "Windows Vista lijkt op Windows 7. Het besturingssysteem heeft verwachtingen van het gedrag van applicaties. De manier van reageren van applicaties in Vista en 7 zijn hetzelfde", zegt de productmanager. Dit moet ook voor minder problemen zorgen.
De fabrikant adviseert bedrijven nu over te stappen naar Windows Vista, omdat dit de overgang naar Windows 7 vergemakkelijkt. Volgens analistenbureau IDC is dit een nieuwe marketingstrategie. Analist Peter Vermeulen: "De Vista-adoptie bij bedrijven is tot nog toe teleurstellend. Nu Windows 7 er aan komt, dreigt de Vista-verkoop te vertragen in afwachting van Windows 7. Microsoft doet er alles aan om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Aangezien het blijkbaar onvoldoende werkte om de voordelen van Vista duidelijk te maken in verhouding tot de benodigde investering, gooien ze het nu over een andere boeg."
“Ecosystems” Readiness Program…
Microsoft bereid haar gedeelte van het ict landschap voor op een gemakkelijkere acceptatie voor Windows 7.
Ik ben heel benieuwd hoeveel klanten, eindgebruikers zich vrijwillig gaan verplaatsen naar het nieuwe windows 7 ecosystem of hun hoofd in Windows Cloud Services gaan stoppen.
Of gaan ze – wederom – gedwongen worden om verder te trekken om te kunnen overleven in het microsoft gedeelte van het ict landschap, simpelweg omdat de “eens zo grazige windows xp en 2003 server” weides geforceerd zullen vernietigd en opdrogen,
Het is dan goed om te beseffen dat – achter de windows & horizon van het microsoft ict landschap, een nog onbekend (en dus by default onbemind) gedeelte ligt van ict landschap “Linux en Unix land” 🙂
De reis daarheen zal voor mening klant, eindgebruiker een uitdaging worden maar de winst evenredig..
Gratis besturingsystemen in overvloed, free support van de communities, open source (dus de mogelijkheid om alles aan te passen zoals zij dat zelf willen), software voor alle doeleinden voor het oprapen, geen vendor -lock-in meer, de mogelijkheid om alle kennis in eigen hand te krijgen en te houden en niet meer door de externe “ict-landschap seizoensinvloeden” gedwongen worden om verder te trekken van hun vertrouwde stekkie in het ict landschap.
Zodat ze zich weer kunnen focussen op hun eigen essentie en kern-activiteiten…”doing business as usual”
In de basis kan ik me helemaal aansluiten bij jouw verhaal.
Maar ik denk dat je gelijk de spijker op z’n kop slaat.. “doing business as usual”, dat is waar men zich mee bezig wilt houden.
Op het moment dat een onderneming van gem. omvang moet migreren van een Windows platform naar Linux / Unix omgeving, kost dat enorm veel inspanning.
Lees; meer dan bij een overstap van XP-Vista-Seven / Server 2003 / 2008.
Structuren van het OS zijn bekend, bediening van het OS bij gebruikers, enz. Kortom; voelt bekend aan.
Bij Linux / Unix stap je eigenlijk weer een hele nieuw wereld in. Daar is het meeste dus nog onbekend.
In het huidig economisch klimaat wordt denk ik snel de keuze gemaakt voor het ouwe vertrouwde (MS).
Ik ben heel benieuwd naar de features van Windows 7. Zitten daar *wel* zwaarwegende redenen bij om over te stappen? Ik ben heel benieuwd.
Persoonlijk denk ik dat MS met XP eigenlijk een nagenoeg perfect besturingssysteem heeft gebouwd waar de modale gebruiker gewoon hartstikke tevreden mee is. Ik zit niet te wachten op Vista/W7, ik heb geen behoefte aan UAC, vliegende vensters en voor de gebruiker verborgen opties zoals het verbergen van de optie de bekende bestandsextensies niet te tonen. Ik heb totaal geen behoefte aan zeven verschillende versies van *een* OS. Ik heb absoluut geen trek in diverse tools om die overbodige features weer uit te kunnen schakelen om mijn PC weer een beetje op snelheid te kunnen krijgen…
Ik blijf benieuwd…
XP blijft voor mij nog even het platform waarop gewerkt wordt voor de Windows Apps. Door de achterlijk hoge prijzen wordt er echter uitvoerig getest met Ubuntu en Suse, zowel aan de gebruikers- aan de server/beheer kant. Bijna alle MS applicatities zijn uitgefaseerd, de eindgebruikers werken al een jaar met Open Office (naar volle tevredenheid, en er wordt al getest met Ubuntu op de werkplek. Dus wat mij betreft, geen overstap naar W7
@Pieter Jan Hanse
Ben je werkzaam als systeembeheerder? Zo ja, welke branche-applicaties gebruiken jullie op kantoor?
Ik houd namelijk ook mijn hart vast voor W7. Ik ben dan ook heel benieuwd naar ervaringen met SUSE en UBUNTU. Maar dan moet er wel onze software opp kunnen draaien..
@ Ron Tuijnman
De uitspraak:
“MS met XP eigenlijk een nagenoeg perfect besturingssysteem heeft gebouwd”
Getuigt van een volkomen gebrek aan inzicht in de struktuur van operating systems, XP was een verbetering t.o.v. zijn voorgangers maar blijft een draak als OS.
Vergeleken met Unix, VMS, RSX11, Mumps, OS400 etc. is het een amateuristsch rommeltje, niet eens echt multi-user.
@Jan van Leeuwen:
A: Dat gebrek aan inzicht onderschrijf ik volledig: ik sta me niet voor op een diepgaande kennis van operating systems. Ik constateer echter wel, dat de modale gebruiker gewoon hartstikke tevreden is met XP.
B: Waarom zijn die ‘super-systemen’ dan nimmer een commercieel succes geworden als ze zo superieur zijn? Van de door jou genoemde systemen komen alleen Unix (zie ik eigenlijk alleen op servers draaien) en VMS (idem dito) me bekend voor.
De fabrikant adviseert bedrijven nu over te stappen naar Windows Vista, omdat dit de overgang naar Windows 7 vergemakkelijkt.
Wat een onzin! Het probleem zit hem niet in de overgang, maar in de gebruiksvriendelijkheid! UAC is er een van. Zet je deze uit krijg je steeds een melding dat je UAC uitstaat.
Ook de hardwarespecificaties, deze moeten vele malen hoger zijn dan die voor XP. Zeker grote bedrijven moeten behoorlijk investeren in hardware of upgraden van de oude hardware. En voor wat? Mooiere schermen en vensters?