Ict’ers zijn hardrijders. Dit stelt Ronald Kool, verkeersrechtadvocaat en initiatiefnemer van de site Rijbewijsterug.nu.
Volgens verkeersrechtadvocaat Ronald Kool van Leesberg Advocaten zijn de meeste snelheidsovertreders ict'er. De advocaat beweert dat ict'ers vaker dan andere beroepsgroepen een beroep doen op zijn advocatenkantoor om hun ingenomen rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.
Snelheidsovertredingen
Via de website Rijbewijsterug.nu geeft het advocatenkantoor juridische hulp. "Wij worden dagelijks gebeld door mensen wiens rijbewijs is ingenomen. Als het om snelheidsovertredingen gaat, zijn de bellers meestal ict'er", vertelt Kool. "Hoe dit te verklaren is? Veel ict'ers gebruiken hun auto vaak voor klantbezoeken. Het zou zo kunnen zijn dat deze groep zwaarder getroffen wordt wanneer hun rijbewijs wordt ingenomen."
Zzp’ers
Een andere factor is volgens Kool het hoge aantal zzp'ers in de ict-branche. "Het gaat vaak om zelfstandige consultants, die geen kant op kunnen zonder auto. Zzp'ers kunnen niet terugvallen op een collega dus zoeken ze eerder hulp bij het terugkrijgen van hun rijbewijs."
Dat ict'ers eerder via internet op zoek gaan naar een oplossing en op die manier op de rijbewijsterug-site stuiten, geloof Kool niet. "Andere beroepsgroepen surfen net zoveel."
Het rijbewijs wordt ingenomen wanneer iemand vijftig kilometer of meer boven de toegestande maximum snelheid rijdt.
Ik die altijd dacht dat ICT’ers beta’s waren en dus konden rekenen! De relatie te hoge snelheid – mislukken project is hiermee dus onmiskenbaar gelegd.
IT’ers en plannen… Hebben we ooit wel eens van een IT-project gehoord dat op tijd af kwam en binnen het budget bleef?
Stop veroordelen van seat rijders! Door deze vooroordelen in stand te houden wordt je vaak uitgedaagd bij het stoplicht, op de snelweg etc. Kan het ook niet helpen dat de rest (audi,bmw, vw, rijder etc) jaloers is op mijn seat. Doe niet (meer) mee met deze onzin heb op het randje mijn rijbewijs mogen houden (45km) na een slopende dag op het project wilde ik snel naar huis… Weet nu beter. Maar heeft NIETS met seat rijder te maken! Het kan iedereen gebeuren
..ik zeg maar zo: je hoeft er maar een dubbeltje in te gooien..
Daarom rij ik ook geen auto, pak de motor, dat is pas tijdbesparend.
Daarbij @ZYY Motic: Je hebt gelijk, vertrek op tijd.
Sting zei het al: A gentleman will walk but never run.
@Seat driver: goed lezen.. Dan zie je dat het geen vooroordeel is, maar een vraag.
Buiten dat, als je je laat uitdagen bij het stoplicht (verkeerslicht), dan moet je jezelf ook eens afvragen waar je aan mee doet. Blijkbaar heb je een boete nodig hebt om competitiedrang (geef het een naam) af te leren. Zou je ook zelf kunnen bedenken. Kortzichtig om je eigen gedrag af te schuiven op eventuele vooroordelen die bestuurders van ‘andere’ merken over de Seat-rijder hebben.
Nogmaals, als je mijn opmerking goed hebt gelezen, dan zie je geen oordeel.
Je kunt beter motorrijden, dan hoef je jezelf niet eens te bewijzen, je bent toch wel sneller en ook nog sneller op je bestemming. File ontwijken en dergelijke, daarbij
help je ook mee aan een betere doorloop van het verkeer, motoren nemen immers minder ruimte in dan de vlagschepen die ik soms op de wegen zie bivakeren.
Reizen is een noodzakelijk kwaad; die tijd willen we dus zo kort mogelijk houden. Boetes kun je incalculeren en daarbij sponser je ook nog eens de Sinterklazen in Den Haag… Wat wil je nog meer?
@Michel de Rooij: Veiligheid is geen factor?
Is het niet gewoon zo dat ict’ers tot de doelgroep behoren die veel moeten rijden, daardoor een leaseauto hebben, veel op de weg zitten en de kans dat dit soort fouten (te hard rijden dus) ook op grotere schaal gemaakt worden. En dit ongeacht het merk waarin men rijd. Let op, ik praat dit rijgedrag niet goed integendeel zelfs.
Ik wacht met smart op artikelen met titels zoals “Personeel in de zorg vaker betrokken bij zedenmisdrijven” en “Loodgieters het vaakst betrokken bij gevallen waterschade”.