De bouwer van Firefox onderzoek waarom de browser in Nederland minder populair is dan in de rest van Europa. Bovendien zoekt het bedrijf naar manieren om het internetprogramma in ons land aan de man te brengen.
Mozilla, de Amerikaanse stichting achter internetbrowser Firefox, onderzoekt waarom Nederlanders minder vaak op het programma overstappen dan andere Europeanen. De organisatie heeft daarvoor een vragenlijst opgesteld. Uit de lijst blijkt dat Mozilla probeert te achterhalen waarin Firefox zich onderscheidt van Microsoft Internet Explorer en wie de boodschap op welke manier zou moeten overbrengen op potentiële overstappers.
Trouwer aan IE
Het is al langer bekend dat Nederlanders relatief veel trouwer zijn aan Internet Explorer dan andere Europeanen. In de zomer van 2007 bleek uit Franse onderzoek dat marktaandeel van Firefox in Europa gemiddeld rond de dertig procent ligt, maar in Nederland nauwelijks de vijftien procent haalt.
Toen de Fransen hun onderzoek in oktober herhaalden, kwam het marktaandeel van Firefox in Europa uit op 31,4 procent, terwijl het aandeel van Internet Explorer daalde naar 60,1 procent. Uit recent onderzoek van Onestat blijken iets afwijkende cijfers. In Nederland zou 11,5 procent van de surfers Firefox gebruiken, terwijl dat op wereldschaal 14,7 procent is.
De jongste browser, Google Chrome, speelt met zijn tien miljoen actieve gebruikers vooralsnog geen grote rol in de metingen. Het marktaandeel ligt al drie maanden stabiel iets boven een procent.
Laten we niet vergeten dat Microsoft sinds ze in de 90-er jaren door de Nederlandse verspreiding van Wordperfect werden verrast. Toen is er met een specifiek op Nederland gerichte Word/Windows-actie een einde aan die situatie gemaakt. Nadien is men altijd extra alert op Nederland gebleven om zaken voor te zijn.
En zolang er in bedrijfsomgeving nauwelijks Firefox te bekennen valt, gaat de consument ook niet zo snel om. Ook zijn binnen bedrijven de Websites gemakshalve op afwijkende Explorer defacto standaarden gehandhaafd. “Captive Customers” bezitten is een situatie die een desktop marktleider op diverse manieren kan bereiken.
… Of de NL-gebruiker (sorry ik bedoel gemiddelde, natuurlijk bedoel ik niet de pro- of contra-vanalles-flamers die de Computable-site onveilig maken en denken dat ze daar zelf gew?ldig door zijn geworden …!?) is gewoon dommer dan die in de rest van Europa. Ja dat kan! Nederlanders zijn nou eenmaal veel minder geweldig dan we zelf willen denken — is nl. ongefundeerd idee.
Een app downloaden en op een icontje klikken is nog veels te moeilijk, zeker als de app er net ??ts anders uitziet dan men gewend is. Toch?
Men zegt dat IE onveilig is.
Dat is ook een van de redenen dat ik
firefox gebruik.
Nadeel hiervan is dat doordat er zoveel IE PC’s zijn
interpagina’s vaak op IE zijn gebouwd.
Firefox 3.0.4 kan daarom vaak niet alle paginas
optimaal weergeven.
En helaas vergeet men indeze de firefox users.
Daarom is het nog steeds noodzakkelijk om tenminste
beide browsers op je systeem te hebben staan.
Dit is ook noodzakkelijk voor de windows update
sevice.
Ik gebruik geen FF omdat ik het betere Opera
gebruik 😉
Goh ..
http://www.security.nl/artikel/25501/1/Firefox_meest_lekke_software_van_2008.html