Onderaannemers van Atos Origin moeten hun tarieven met tien procent verlagen, anders wil de ict-dienstverlener geen zaken meer met ze doen. Daartoe heeft de ict-dienstverlener een verzoek gestuurd aan onderaannemers. Reden zou zijn dat Atos een sterkere uitgangspositie wil hebben in 2009.
Atos Origin wil dat zijn onderaannemers de tarieven met tien procent verlagen. De dienstverlener heeft subcontracters daartoe een brief gestuurd. De partners moeten, volgens de brief, voor 12 december een voorstel naar de dienstverlener sturen waarin de tarieven tien procent lager zijn dan in 2008.
Het gaat bijvoorbeeld om detacheerders of andere partijen die bij klanten van Atos Origin mensen hebben werken. De ict-dienstverlener wil werken aan een sterke uitgangspositie voor 1 januari 2009, schrijft hij in de brief. "Het doel van deze sterke uitgangspositie is de continuïteit van de dienstverlening van Atos Origin aan zijn klanten te waarborgen, het op peil houden van zijn concurrentiepositie en de inhuur van externe subcontractors op niveau te houden."
Voor het blok gezet
Een van de onderaannemers voelt zich door de ict-dienstverlener voor het blok gezet. Volgens hem verhoogt Atos Origin ook de tarieven bij de klant, waardoor het bedrijf een grotere marge overhoudt. "Dit kost me 40.000 euro. Het lijkt alsof dit is opgelegd door het Franse bestuur en dat zij geen idee hebben hoe de markt in elkaar steekt."
Atos Origin zag tot nu toe af van de gelegenheid een reactie te geven.
Jos W het is natuurlijk aan jou om je werk ergens anders te gaan zoeken Succes. Een tip lees de krant af en toe en lees de winstwaasrchuwingen, de massal ontslagen oa bij KPN, philips, HP/EDS, etc. Omzet verlaging bij asml, BMW etc.
Atos origin heeft dit ook geflikt rond 2003 toen de tijden ook minder waren.
Zelf leggen ze wel een asociale opslag op het tarief waardoor je eigenlijk ook uit de markt wordt geprijsd.
Mijn advies is doe geen zaken met Atos.
Ik ben het dus volledig eens met Jos.
Hij weet precies waar de schoen wringt. Het wordt tijd dat het fenomeen preferred supplier wordt afgeschaft. Mijn boekhouder kan elk kwartaal aangeven dat men rechtstreeks zaken met mij kan doen. Ik voldoe aan alle wettelijke verplichtingen.
Ik vind het spijtig dat in dit geval Atos, maar wel degelijk ook concurerende partijen, zo’n korte termijngedachte hebben.
Die grote organizaties kunnen dit niet onbeperkt blijven doen. Door dit soort perikelen prijzen ze zich zeker op enig moment uit tenders bij grote klanten.
De reden waarom grote klanten preferred suppliers hebben is juist om ze onder prijsdruk te zetten. Denk je nou werkelijk dat een grote klant gaat zeggen ik doe zaken met allerlei zzp’s om vervolgens aan een jaarlijks verhoging van de zzp’er overgelevert te zijn? Grote klanten eisen continu prijs verlaging. Nu dat de druk zo hoog is kan het ook niet anders dat we dat allemaal een keer gaan voelen. Deze economisch malaise gaat waarschijnlijk nog wel de komend twee jaar bij ons zijn. Wees voorbereid
B&n
Dat is toch precies wat computable is een matig, zeer selectief, 9 van de 10 keer zonder wederhoor nieuws opsom siteje welke ook nog een blaadje erbij maken.
Daarnaast kloppen veel berichten, reviews en articelen ook gewoon niet. Het is niet voor niets dat ze actief op zoek zijn naar mensen met kennis bij computable.
@B&N
Ik ben het met je eens dat de andere grote spelers altijd buiten schot blijven en Atos Origin veel kritische artikelen van Comptable krijgt.
Weet iemand een beter (onafhankelijker) alternatief voor ICT nieuws?
@B&N en Mark
Grappig dat jullie commentaar leveren over computable n.a.v. een nieuwsbericht welke via computable is verstuurd. Het zou kunnen zijn dat jullie dit niet via de nieuwsbrief hebben gelezen maar n.a.v. een ander medium, maar dan begrijp ik jullie commentaar op computable nog steeds niet.
Indien jullie computable niets vinden, waarom lezen jullie het bericht en laten jullie uberhaupt een bericht achter. Het is toch prut ? 😉
@Kees
Bijten in de hand die je voedt is altijd onverstandig. Maar goed dat je hier je nickname gebruikt.
Als tussenhandel moet je je bewust zijn van de kwetsbare positie en het feit dat je nauwelijks toegevoegde waarde hebt.
Je mag blij zijn als er in 2009 nog uberhaupt integrator bij je aanklopt. Je zult deze emotie wellicht snel vergeten zijn en maar wat graag elke opdracht aangrijpen om vooruit te komen.
Ik ben benieuwd in hoeverre het non concurrentie beding zoals in mijn overeenkomst met Atos staat, nog van toepassing is indien Atos eenzijdig de tarieven met 10% verlaagt.
Volgens dat non-concurrentie beding mag je 24 maanden geen relatie aangaan met je opdrachtgever. Het zou wel interessant zijn dat een rechter daar een streep door zou zetten vanwege het handelen van Atos.
Iemand met voldoende juridische kennis hier een idee over?