Delen van het stilgelegde P-Direkt worden hergebruikt in het opnieuw gestarte P-Direkt. Het gaat dan om licenties, kennis, concepten en de gedigitaliseerde personeelsdossiers. Het project loopt geheel volgens planning, aldus de directeur. Dat is onder andere te danken aan het hergebruik.
Het nieuwe project P-Direkt hergebruikt delen van het oude P-Direkt dat in 2005 werd stopgezet. P-Direkt biedt een zelfbedieningsportal voor alle personeelsaangelegenheden voor werknemers van twaalf verschillende ministeries. Het gaat om twee SAP-systemen die via een webportal bereikbaar worden voor managers, medewerkers en hr-medewerkers.
Volgens directeur Sylvia Bronmans van P-Direkt wordt het merendeel van de aangekochte licenties hergebruikt. "De telefoonlicenties liggen nog op de plank, omdat we die pas nodig hebben bij de inrichting van het contactcenter." De projectgroep bekijkt momenteel of deze licenties nog bruikbaar zijn. "Dat zijn licenties die een aantal jaren geleden zijn aangekocht. Er is in de tussentijd veel veranderd op dat vlak."
Personeelsdossiers
Daarnaast zijn tijdens het vorige traject de personeelsdossiers grotendeels gedigitaliseerd. Dat hoeft daarom nu niet meer te gebeuren. Ook zegt Bronmans veel gebruik te kunnen maken van de kennis en ervaringen die in de periode 2003 tot en met 2005 zijn opgedaan. "Er is in die periode veel denkwerk gedaan. Sommige concepten kunnen we weer gebruiken en actualiseren. We doen dat bijvoorbeeld met het dienstverleningsmodel."
Het project P-Direkt verloopt volgens de directrice voorspoedig. De eerste fase is eind 2009 gereed, zoals gepland. Dat heeft mede te maken met het feit dat er veel van het oude P-Direkt hergebruikt kan worden, zegt Bronmans. "Het is een combinatie van factoren. We maken veel gebruik van de kennis die er is, maar het komt ook door de nieuwe gefaseerde aanpak, een betere sturing en de inzet van veel kennis en ervaring van de mensen van de ministeries."
In 2005 werd P-Direkt stopgezet. Het Rijk moest voor de onvoltooide versie van P-Direkt 20,8 miljoen euro betalen aan ict-dienstverleners IBM en Logica. Toen werd al gezegd dat er delen van het project konden worden hergebruikt.
Bedenk wel dat de persoonsgegevens van ambtenaren in sommige gevallen geen andere toegangsbeperkingen kennen dan het gebruik van gebruikersnaam en wachtwoord, waarbij de eerst binnen de organisatie aan iedereen bekend is (via telefoonlijst)
Lekkere werkgever die overheid van vandaag…..