Infor heeft de afgelopen twaalf maanden bewust geen overnames gepleegd. De softwaremaker concentreerde zich op het verwerken van alle recente acquisities. Ook heeft het fors geïnvesteerd in het bouwen van nieuwe algemene componenten voor zijn productlijnen.
"We droegen een erfenis van overnames met ons mee", vertelt Keith Deane, directeur Infor Europe, Midden-Oosten en Afrika, tijdens het klantenevenement Inforum in Noordwijk. "Het was tijd geworden om onze focus op de interne organisatie te leggen en aanvullende software te gaan bouwen."
Infor richt zich vooral op de productie-industrie. De pas zes jaar oude leverancier van bedrijfssoftware reeg de afgelopen jaren met geld van durfkapitalist Golden Gate Capital tientallen overnames aaneen. Het lijfde ondere andere SSA in, waartoe ook het Nederlandse Baan behoorde, en Profuse, de Baan-serviceverlener uit Nederland. Dit jaar bepaalde de directie dat het tijd werd om al die productlijnen van nieuwe softwarecomponenten te voorzien.
Het bedrijf investeerde daarom niet in nog meer overnames maar stopt de komende vier jaar 325 miljoen dollar in software-ontwikkeling. Ook wordt het partnernetwerk uitgebreid. Eind 2009 moeten negentien nieuwe softwarecomponenten zijn ontwikkeld, vertelt Bruce Gordon, chief technology officer van Infor. "Het gaat om gemeenschappelijke modules die functionele waarde toevoegen aan de verschillende pakketten die we hebben. Het zijn niet dus specifieke aanpassingen op aparte productlijnen."
Gordon somt een aantal uitbreidingen op: verslaglegging (business intelligence/reporting tools), het plannen van internationale orders (uitwisselen van gegevens tussen erp- en voorraadsystemen in verschillende landen), automatische kostenramingen (van consumentenproducten) en het integraal plannen van het beheer van productiemiddelen (asset management). "Natuurlijk, dit soort functionaliteit zat al voor een groot deel in onze softwarepakketten. Maar het gaat om het opfrissen en aanvullen van mogelijkheden."