Het merendeel van de bedrijven overweegt om niet te migreren naar Windows Vista en te wachten op Windows 7. Microsoft-ceo Steve Ballmer vindt dit niet verstandig, maar zegt dat zijn bedrijf daar wel rekening mee houdt.
Microsoft houdt er rekening mee dat bedrijven besturingssysteem Windows Vista overslaan en direct migreren naar opvolger Windows 7. "Als mensen willen wachten, kunnen ze dat zeker doen", aldus ceo Steve Ballmer tijdens de jaarlijkse ITxpo van Gartner in Orlando.
Ballmer werd drie kwartier geïnterviewd door Gartner-analisten Neil MacDonald en David Mitchel Smith. Uit onderzoek van het analistenbureau blijkt dat 61 procent van de bedrijven overweegt om Vista over te slaan. Ballmer denkt dat dit vooral gaat om bedrijven die in een keer een grote hardware-upgrade doorvoeren. Hij verwacht echter dat het grootste deel van de bedrijven jaarlijks een kleine upgrade van de hardware uitvoert.
Testen van applicaties
"Bedrijven kopen regelmatig nieuwe apparatuur. Dat doen ze in verband met nieuwe werknemers of oude apparatuur die niet meer voldoet. En als ik een nieuwe computer zou kopen, dan zou ik zeker Vista gebruiken. Bedrijven die nieuwe computers kopen, kunnen met Windows Vista testen uitvoeren", zegt Ballmer. Hij bedoelt hiermee testen of alle applicaties blijven werken op Vista. De twee Gartner-analisten vinden dit een verstandige keuze. MacDonald: "Als een applicatie op Vista niet werkt, zal deze ook niet werken op Windows 7."
De Microsoft-ceo noemt Windows 7 beter dan Windows Vista. "Windows 7 is Windows Vista met een strakkere gebruikersinterface en levert betere prestaties."
Ballmer sprak ook over het besturingssysteem na Windows 7. Hij verwacht dat het bedrijf de komende jaren nog verder blijft programmeren op het fundament van Windows NT. "De enige aanpassing die we zouden moeten doen is, is om de software te laten werken met meerdere processorkernen. Maar we kunnen nog genoeg innoveren als we het fundament van NT gebruiken."
“Het merendeel van de bedrijven overweegt om niet te migreren naar Windows Vista en te wachten op Windows 7. (…)”
Dat riep ik en velen met mij vorig jaar al in Computable.
“Microsoft-ceo Steve Ballmer vindt dit niet verstandig, maar zegt dat zijn bedrijf daar wel rekening mee houdt.”
Uit het artikel blijkt nergens waarom Ballmer dit onverstandig vindt. Zijn de argumenten van Microsoft soms boterzacht?
Geachte heer Balmer…
Waarom is dit alleen verstandig voor bedrijven en niet voor particulieren klanten? Wanneer komt er een “light (zonder aspartaam) besturings systeem waarbij
– ik NIET gedwongen ben op te upgraden?
– ik gewoon verder kan met mijn huidige hardware??
Ga al die rotte gaten eens uit uw huidige windows halen, das toch niet zo moeilijk? Waar een sales-wil is is een weg toch?
Op kernel nivo is er echt niet zo veel verbeterd sinds de overgang van Windows 95,98,Me naar de Windows NT4 , 2000 kernel??
Tuurlijk zegt u… bla bla bla aan de bovenkant is het er nog gelikter uit gaan zien (voor de marketing) maar onder de motorkop zitten nog steeds dezelfde fundamentele componenten uit het jaar 2000. Nieuw likkie verf, maar de OS_carrosie is inmiddels ruim 7 jaar oud!
De specificaties van Winhoos Vista duwt je meteen een kompleet nieuw hardware park door je strot heen!
Logisch dat bedrijven niet opgescheept willen zitten extra kosten die ontstaan door de tandem “Intel & Microsoft”.
Ik hoop dat er nu eens bedrijven echt wakker worden en zich eens – “outside of the mind_box” – deze vraag gaan stellen
“Met welk ander operating systems word ik NIET gedwongen om bij het uitkomen van een iedere versie oom nieuwe hardware door me strot gedrukt te krijgen???.”
Zeg nu eens eerlijk beste CEO’s
Welke bla bla bla critische bedrijfsapplicaties hebben nu echt de bla bla bla nieuwe features nodig van Vista??? Wees eens oprecht eerlijk en laat u het eens nuchter onderzoeken, hoeveel rekenkracht u op de desktops in uw bedrijf echt nodig hebt om je mensen hun werk te kunnen doen..
(gratis) ideetje…
Met een gemiddelde Linux variant ben je
+ goedkoper uit (veelal gratis te downloaden)
+ geen ingewikkeld licentie geneuzel
+ huidige hardware kan nog jaaaaren mee 😉
– opleidings kosten
– omscholings kosten voor ict staff en eindgebruikers
Maar die kosten betalen zich dubbel en dwars terug in de langere termijn. 😉 Dat heet geloof ik ROI??
Als sites zoals de NSA (Secure Linux) en Ministeries en Politzei in Duitsland het voor elkaar krijgen om hun business op Linux te kunnen draaien, waarom zou het dan niet lukken in uw eigen bedrijf???
Achtergrond info? lees hier verder:
http://www.automatiseringgids.nl/Technologie/Software/2008/23/Gigantische%20aandacht%20voor%20Linux%20in%20Duitsland.aspx
http://news.softpedia.com/news/German-Police-Wants-Linux-71320.shtml
Leuk brainstorm item voor de volgende boardmeeting met de ict manager en staff
Tot slot:
Let op deze uitspraak_1:
“Hij verwacht dat het bedrijf de komende jaren nog verder blijft programmeren op het fundament van Windows NT.”(32 bits technologie uit het jaar 2000!!)
Het zal dus nog wel even duren voordat microsoft haar klanten de overstap naar een 64-bits os door de strot kan drukken, voor zover ze nog klant zijn bij dit bedrijf
Let op deze uitspraak_2!
“De enige aanpassing die we zouden moeten doen is, is om de software te laten werken met meerdere processor – kernen. Maar we kunnen nog genoeg innoveren als we het fundament van NT gebruiken.”
Dit betekent dat er dus straks gewoon een multicore KERNEL word gebouwd, die je zou tussen je bestaande windows software kan duwen! Ze hebben de technologie, ze weten allang hoe het moet.
Nu alleen nog wachten onder welke “marketing bla bla bal hype verpakking dit naar buiten komt”
Gokje???
– New Improved! Nog meer waskracht…Windows XP Ultimate Business Edition met bla bla bl multiprocessor ondersteuning”
– Windows XP service pack 4 Business Edition??
Er schiet mij hier een leuk idee te binnen voor de software collega’s -> W.S.B.T.M.S.L”
“Windows Support Beyond The Microsoft Software Lifecycle”
Zeker weten dat je er bererijk mee kunt worden, want iedereen die niet over wil stappen met zijn huidige versie windows en hardware weet je te vinden
Happy Coding!
Een vreemde ervaring, een klein programma heeft .NET nodig om te werken, op XP. Ik installeer versie 2.0, dan 3.0 en wil dan 3.5 installeren, ho ho ho, foutmelding na foutmelding (1603) updates zijn niet mogelijk aldus de forums, de PC is wat ouder, dus al gauw 2 uur wachten tot alles geladen, en bijna geinstalleerd is, dan crash, tot 3 keer toe.
Totaal 4 tot 6 uur kwijt, resultaat . . . ik grijp terug naar beproefde methoden van 15 jaar oud! Die werken tenminste.
Vraag?
Beste Balmer, wat hebben jullie gedaan de laatste 15 jaar?
Het lijkt erop dat Microsoft een legacy probleem heeft.
Hun (verouderde) basis is onvoldoende geschikt om op te schalen. Helemaal opnieuw beginnen sluit het gebruik van oude programma’s uit.
Dan maar een beetje opnieuw beginnen en een beetje de bestaande gebruikers tegemoet komen.
Vista is niet echt nieuw en onvoldoende backwards compatible.
Windows 7 belooft deze trend voort te zetten.
Wat een negatief gedoe hierboven zeg… pffhhh….
Je hoeft toch niet te updaten, er staat geen geweer op je hoofd hoor… Als je graag met ode systemen wilt blijven werken doe je dat toch?
Als Apple nieuwe software uitbrengt is het negen van de tien keer dat het helemaal niet werkt op oude systemen, daar hoor je blijkbaar niemand over?
Praat svp niet over die Linux variantjes, wat een ellende geeft dat zeg, over compatibiliteit gesproken. Na het installeren van verschillende varianten werkte het gros van mijn oude programma’s helemaal niet meer…
Windows Vista is niet perfect, maar werkt wel een stuk beter en betrouwbaarder. Als je verdiept in het gebruik van de nieuwe functies, merk je dat het zeker een positieve bijdrage heeft op de effectiviteit!
@Kees: grappig die laatste alinea, je zou bijna gaan denken dat je bij MS werkt 😉
@Jan, Helemaal mee eens!
Wat was er mis met alle dll in de program files foder
Wat is er mis met een .ini file i.p.v. het registery oerwoud?
@Kees
Idd je hoeft niet te updaten, maar je word er (zakelijk gezien) door de markt toe gedwongen (thuis is het wat anders)
“na het installeren van verschillende varianten werkte het gros van mijn programma’s niet meer”
Ja op die linux variantjes moet je echt verstand hebben van wat je doet en waar je me bezig bent 😉 Das effu wat anders dan “point – and – click” windows software gebeuren.
@Jan
Dat ligt niet aan Microsoft, maar aan de maker van dat programma, die kan kiezen wel of niet het .NET framework te gebruiken. Als software engineer kan ik zeggen dat het voordeel van .NET is dat je veel sneller software kan ontwikkelen en dat je minder snel fouten maakt wat de kwaliteit ten goede komt.
@Ronald
Het gebruik van de registry is inmiddels achterhaald. De huidige standaard is om configuratie op te slaan in een bestand onder het user profile.