Het Kilimanjaro-expeditieteam zette donderdagochtend weer voet op Nederlandse bodem. De achttien deelnemers kunnen terugkijken op een succesvolle trip naar de top van Afrika's hoogste berg.
Het Computable ICT Expeditieteam dat eerder deze week de hoogste berg van Afrika bedwong, is terug in Nederland. De deelnemers landden donderdagochtend 25 september op luchthaven Schiphol. Daar werden zij verwelkomd door tientallen kennissen en familieleden. De expeditie komt hiermee tot zijn einde. Binnenkort publiceert Computable een uitgebreid fotoverslag.
Het achttienkoppige team kan terugkijken op een succesvolle trip naar Uhuru Peak, de top van de Kilimanjaro in Tanzania (5895m). Organisator Wim Bosmans, die zelf niet kon deelnemen aan de Computable ICT Expeditie 2008, kon het bijna niet geloven toen hij zaterdagochtend vanaf de Peak werd gebeld. "Ze vertelden me dat maar liefst zeventien van de achttien deelnemers de top hadden bereikt. Het is een ongelooflijke prestatie."
Bosmans stond in 2006 aan het hoofd van de Kilimanjaro-expeditie van Computables toenmalige Belgische zusterblad Data News. Hij vertelt dat destijds slechts negen van de zeventien deelnemers de berg wisten te bedwingen. De anderen haakten af in verband met hoogteziekte.
Jong en sterk
Ook de huidige expeditieleider Dieter Depuysseleyr is blij verrast met het behaalde resultaat. "We wisten dat onze groep relatief jong en sterk is. Maar toch houd je rekening met meer dan slechts één uitvaller. Het is een echte topprestatie!" Net als voor de andere teamleden was Depuysseleyr voor het eerst op de Kilimanjaro.
De zeventien ontvingen daags na de geslaagde toppoging een certificaat van de Tanzaniaanse organisatie van nationale parken. Gaby van Loosbroek, die als enige voortijdig naar het hoogste basiskamp terugkeerde, werd een hart onder de riem gestoken. De Tanzaniaanse hoofdgids prees haar besluit om de toppoging op 5100 meter te staken.
Imagoboost
De expeditie werd georganiseerd als imagoboost voor de Nederlandse ict-sector. De achttien expeditieleden die de zware fysieke en mentale uitdaging aangingen, komen uit verschillende geledingen van de ict. Ze werden geselecteerd op hun gezonde dosis enthousiasme, doorzettingsvermogen en fysiek en emotioneel gestel. De voorbereiding nam ruim vier maanden in beslag en bestond uit grondige fysieke en mentale tests, persoonlijkheidstests, individuele trainingsessies en informatiesessies.
Bedwongen
Uhuru Peak werd bedwongen door (alfabetische volgorde):
-
Anne-Marijke Corman (Ricoh Nederland)
-
Andrew de Haas (Ricoh Nederland)
-
Diederik Toet (Computable)
-
Dieter Depuysseleyr (Kone BeLux)
-
Enid van Diest (Defense Telematics Organisation DTO)
-
Erik van Brunschot (Ricoh Nederland)
-
Gerard Lenssen (Fontys Hogescholen)
-
Jeroen Beex (Ricoh Nederland)
-
Leo Tas (TNT Post)
-
Marco de Smit (Ricoh Nederland)
-
Paul Nanninga (Ricoh Nederland)
-
Peter Kloosterboer (Ricoh Nederland)
-
Rob Desiderio (Ricoh Nederland)
-
Roy van Zoggel (Ricoh Nederland)
-
Sabine Lokin (Ricoh Nederland)
-
Sheila Werbata (Sogeti Nederland)
-
Theo van Zalen (Ricoh Nederland)
Gaby van Loosbroek (Ricoh Nederland) moest de toppoging op 5100 meter helaas afbreken.
Sponsors
Ricoh is de hoofdsponsor van de Computable ICT-Expeditie 2008. Andere sponsors zijn Simac, Insights Discovery en Albelli.
Daarnaast wordt de expeditie mogelijk gemaakt door enkele partners. Dat zijn Wildtrails, Sprayway, Vaude, Nottebohm en Elan Languages.