De expeditieleden van de Kilimanjaro-expeditie zitten inmiddels op zo'n vier kilometer hoogte. Toch blijft het eten lekker en voedzaam. Computable-redacteur Diederik Toet doet verslag.
Hoewel ons primitieve tentenkamp steeds verder van de bewoonde wereld en op respectabele hoogte is, verrast de kookstaf ons steeds met gastronomische hoogstandjes. We vragen ons af hoe de vier koks telkens weer een voedzaam en lekker driegangenmenu kunnen serveren. Alle ingrediënten worden al dagen meegedragen van kamp naar kamp. Toch presteren ze het om de ene keer heerlijk gekruide soep en pasta met gevulde groentensaus te maken, de volgende avond een rijstgerecht met haricots verts en een weldadige koriandersoep, en zo net frietjes met gebraden kip en salade.
Ook 's ochtends klagen we niet. Dan is de tafel rijkelijk gevuld met geroosterd brood, allerlei beleg en vooral: omelet, worstjes en pap. Erg voedzaam en dus in trek bij vrijwel iedereen. Kopje thee erbij en het ontbijt is compleet. Zelfs de luchtpakketten zijn voorzien. Sandwiches, cakejes, hardgekookt eitje, stukje kip een een pakje mangosap. Erg lekker als je op een winderige berg ergens halverwege luncht.
Zoveel mogelijk koolhydraten
Elke maaltijd staat in het teken van energie. Zoveel mogelijk koolhydraten om de zware tocht te volbrengen. Vandaag was relatief licht. Na een halve dag lopen bereiken we Karanga Camp (4.050meter), waar we even tot rust kunnen komen. Vrijdag en zaterdag worden namelijk veruit het zwaarst. We overnachten dan op 4600 meter en vertrekken vrijdagnacht naar Uhuru Peak, de hoogste top van de Kilimanjaro (5895m). Acht uur omhoog en acht uur omlaag naar het volgende kamp.
Zouden ze daar weer zo'n heerlijk driegangenmenu serveren?
Ik volg jullie op de voet (!).
Veel respect voor jullie prestaties (en de
begeleidende mensen). Succes met de toppoging,
speciaal Sheila!
Groetjes Ron en vanuit Engeland de Plokkers.
Probeer met heet water soep of bouillon mee naar boven te krijgen, dit kan jullie er net doorheen scheuren.
Ben in januarie boven geweest!
Hou vol
Groeten
Kom op Gaby, nog heel even. Hoop dat je gesteldheid goed is om de top te kunnen bereiken. We zullen heel blij zijn wanneer je de kans krijgt een sms te sturen. Kom heelhuids beneden. En kijk uit voor je knieen.
HOERAAA!!!!!De top is bereikt! Het is nu 05.43 uur en ben zo juist gebeld door Peter! Hij staat op de top!! Helemaal leeg en uitgeput maar hij is er!!! Een ervaring en een uitzicht om nooit te vergeten! Van harte proficiat mede namens Margriet en we zien je op Schiphol!
Ook gefeliciteerd uiteraard aan de rest van de ploeg!!! Geweldige prestatie!!!TOP!! TOP!TOP!
Gerard
Klasse! Lees net dat jullie uitgeput de top hebben bereikt! Van harte gefeliciteerd met het letterlijk en figuurlijk bereiken van de top.
Succes met bijkomen en nagenieten. Enjoy it!
Marco
Woehoe!! Super dat het allemaal is gelukt!
Anne, ik hoop dat je tijd hebt gehad om te schrijven want ik wil natuurlijk meer details!! Hahaha, het lijkt net alsof het een piece of cake was maar dat geloof ik niet 😉 Ben echt trots op je meis. Nu nog even naar beneden en dan lekker chillen op safari. Geniet er van en tot snel. Dikke kus, Aileen
Iedereen van harte gefeliciteerd met deze ervaring en prestatie op TOPniveau!!
Andrew en Anne: jullie zijn TOPPERS!!
Dat wisten we natuurlijk al wel 😉
We volgen jullie iedere dag op de site.
Geniet er nog van!
Hoi Erik,
We schrijven deze reactie op zaterdagmorgen 9.30 uur. Misschien staan jullie op dit moment op de top!!! We leven mee. Geniet daarboven na zoveel inspanningen!
WAUW! Super dat ’t gelukt is! Kan niet wachten tot de verhalen en de foto’s. Hopelijk hebben jullie nog voldoende energie om naar beneden te lopen. Hou nog even vol, daarna kunnen jullie lekker chillen.
Hoi Theo,
Super dat jullie de top hebben gehaald. We zijn trots op je :-). Geniet er nog van de komende dagen.
Groeten van Raimo en Yvonne