De expeditieleden van de Kilimanjaro-expeditie zitten inmiddels op zo'n vier kilometer hoogte. Toch blijft het eten lekker en voedzaam. Computable-redacteur Diederik Toet doet verslag.
Hoewel ons primitieve tentenkamp steeds verder van de bewoonde wereld en op respectabele hoogte is, verrast de kookstaf ons steeds met gastronomische hoogstandjes. We vragen ons af hoe de vier koks telkens weer een voedzaam en lekker driegangenmenu kunnen serveren. Alle ingrediënten worden al dagen meegedragen van kamp naar kamp. Toch presteren ze het om de ene keer heerlijk gekruide soep en pasta met gevulde groentensaus te maken, de volgende avond een rijstgerecht met haricots verts en een weldadige koriandersoep, en zo net frietjes met gebraden kip en salade.
Ook 's ochtends klagen we niet. Dan is de tafel rijkelijk gevuld met geroosterd brood, allerlei beleg en vooral: omelet, worstjes en pap. Erg voedzaam en dus in trek bij vrijwel iedereen. Kopje thee erbij en het ontbijt is compleet. Zelfs de luchtpakketten zijn voorzien. Sandwiches, cakejes, hardgekookt eitje, stukje kip een een pakje mangosap. Erg lekker als je op een winderige berg ergens halverwege luncht.
Zoveel mogelijk koolhydraten
Elke maaltijd staat in het teken van energie. Zoveel mogelijk koolhydraten om de zware tocht te volbrengen. Vandaag was relatief licht. Na een halve dag lopen bereiken we Karanga Camp (4.050meter), waar we even tot rust kunnen komen. Vrijdag en zaterdag worden namelijk veruit het zwaarst. We overnachten dan op 4600 meter en vertrekken vrijdagnacht naar Uhuru Peak, de hoogste top van de Kilimanjaro (5895m). Acht uur omhoog en acht uur omlaag naar het volgende kamp.
Zouden ze daar weer zo'n heerlijk driegangenmenu serveren?
Hoi Enid!
Misschien ga je nu al slapen en kracht opdoen voor de klim! Spaar je knieen voor de afdaling en heel veel sterkte met de toppoging! Je bent een kei en ik denk aan je. Toi toi voor iedereen! x Jet
Hey allen,
Ook de Belgische expeditieleden volgen jullie met heel veel interesse.
Ik twijfel er niet aan dat jullie een geweldige tijd beleven. Probeer van elk moment te genieten en veel succes !
Hoi Sheila, nog even ,maar met zulke heerlijke bordjes pap kom je er wel. Liefs Louise
Ook vandaag weer even op jullie link gekeken! Het wordt met de dag spannender! Heel veel succes jullie allen en in het bijzonder Peter Kloosterboer! Hartelijke groet, de Van Kampen Groep, Esther Keesman
Al een geweldige prestatie geleverd, nu de laatste loodjes nog, morgen op naar de top.
Heel veel succes hiermee, blijf wel alert.
Ik ben trots op je Enid xxx Hennie
He klimmers, ben jaloers op jullie:-) Enid, hou voor ogen dat het uitzicht vanaf de top geweldig zal zijn… Geniet ze en heel veel power voor komende twee dagen!
Liefs Nienke
Een berichtje voor Enid van Diest!!
Wauw, wat zijn jullie al hoog. Ik lees alles iedere dag maar had nog niet gezien dat je kon reageren!! Gaat het goed met je??? Foto’s zien er TOP uit. Toi toi toi!!! liefs Erna
Hoi Sheila (en de rest),
Hoe gaat het met je? Hou je het vol? Ben erg benieuwd hoe je het vindt en wat je allemaal beleeft. Ik lig elke avond in een comfortabel bed en ook nog eens lekker warm en dan denk ik aan jou in je tentje…
Of kruip je wel in iemand anders zijn slaapzaak… Gezellig 🙂
Hou vol he? Ik heb je niet voor niets gesponsord!!!
Klimmen met die hap.
Spreek je gauw weer
He Peet, ouwe PPP, zet hem op gozer de laatste meters.
Je zal en je moet het halen, zo zit je in elkaar! Al zullen ze je moeten dragen! lol.Iedereen heel veel succes en zet hem op!! En Peet: kick-ass!! Groet Rooie
Zet hem op de laatse loodjes richting de top, veel succes allemaal en in het bijzonder onze Rob uit Geldermalsen. Wij zijn trots!