Microsoft begint een voorlichtingscampagne waarin het bedrijf waarschuwt voor incompatibilteit van websites met Internet Explorer 8. Die nieuwe versie volgt webstandaarden meer dan de voorgaande versies. Dit zorgt echter voor problemen.
Veel websites en webapplicaties zijn afgestemd op de marktdominante webbrowser Internet Explorer (IE), die Microsoft meelevert met Windows. Tot op heden houdt IE zich echter niet zo goed aan webstandaarden. Microsoft brengt daar met de aanstaande versie 8 verandering in.
Dat betekent echter problemen voor websites die zich houden aan IE-eigen technologie, dus van voorgaande versies. Die sites en applicaties werken niet goed meer in de nieuwe Microsoft-browser. De leverancier biedt een lijst met probleemgevallen. Daarop staan naast applicaties van derden, zoals Skype en HP Smart Web Printing, ook Microsofts eigen Visual Studio .NET versie 7 en Windows Live Mail. Ontwikkelomgeving Visual Studio loopt vast als IE8 bèta 2 is geïnstalleerd.
Stappenplan
De incompatibiliteit van IE8 met IE-gerichte websites is al enige tijd bekend, maar Microsoft waarschuwt er nu zelf voor. De softwareproducent start een voorlichtingscampagne om gebruikers en webmasters te informeren.
Daarnaast biedt het bedrijf een stappenplan voor webmasters om hun sites te controleren en eventueel aan te passen. Die 'readiness toolkit' voor IE8 biedt basale informatie, maar ook specifieke tips voor ontwikkelaars die werken met ActiveX, AJAX (asynchronous Javascript and XML), toolbars en andere programmatuur die afhankelijk is van een webbrowser.
Aanpassingen vereist
De betere ondersteuning voor webstandaarden vereist namelijk aanpassingen van websites. Een niet-compatible website kan IE8 wel de instructie geven terug te vallen op de ingebouwde IE7-modus. Websites worden dan dus weergegeven zoals Internet Explorer 7 dat doet.
Dit vereist echter ook een aanpassing van websites; webmasters moeten een speciale tag invoegen. Bèta 1 van IE8 doorstond al de Acid2-browsertest voor webstandaarden. De IE-ontwikkelaars meldden dat vol trots op hun teamblog. Bèta 2 is nu net vrijgegeven en voor iedereen te downloaden.
@Jan van Leeuwen,
Wie zwijgt stemt toe… of zou Remon behoren tot de “point-and-click” webdeveloper generatie.
Ik heb zelf mijn eerste homepage gebouwd in notepad ergens in 1994-1995, dus ik weet het verschil tussen W3C HTML en de bagger die microsoft tools ertussen gooien om het gehele WWW mee te zuigen in de Microsoft variant van het internet.
Meer lezen…
http://home.wanadoo.nl/henryv/lucid.html
Ik zit me af te vragen hoe erg IE 8 zich aan de echte standaarden gaat houden.
Kunnen ze dat wel? Vraag ik me af.
En ik vraag me wel is af of het ruimtelijk inzicht van een panda beter is dan dat van mij.
Microsoft kan het wel, maar wilde het voorheen gewoonweg niet.
Nog een tip voor alle aanstaande IE8 gebruikers
Download de beta eens van Google Chrome 🙂 en probeer een andere manier van internet surfen. Op mijn systeem loopt ie minimaal 3x sneller 🙂 dan IE
Wordt jij nooit moe van jezelf ? Overigens was Nescape (idee EN delen van de broncode) ook gewoon gestolen van Mosaic dus als je dan toch een stuk proza schrijft, dan in ieder geval historisch correct.
http://www.donmouth.co.uk/web_design/browsermuseum/browsermuseum.html
Heb IE8 geinstalleerd maar kan nu in mijn website de broncode niet meer veranderen,die heeft nu een rood gekleurde tekst. Weet iemand raad? Anders moet ik terug naar IE7.
J.Spijker
PROJECT L.U.C.I.D — het 666 universeel controlesysteem van het beest
Het 666 universeel controle systeem van het beest is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie — een totalitaire politiestaat — is nabij. Dat is de grondige en goed gedocumenteerde boodschap en gewichtige waarschuwing van dit boek. Denk vooral niet dat u en uw geliefden zullen kunnen ontsnappen aan dit reusachtige computersysteem dat op ons pad ligt. Als project L.U.C.I.D eenmaal volledig operationeel is zal iedere man, vrouw en kind in de afschuwelijke cyberelektronische greep van dit computersysteem vallen. Lees verder: http://www.openbaring.org/lucid.html
@ J.Spijker
Ik heb hetzelfde probleem, maar als je je .html bestand opent in kladblok, krijg je de broncode die je kunt aanpassen.