Microsoft heeft een hotfix beschikbaar gesteld aan gebruikers die SP3 willen installeren op machines die gebruikmaken van Norton antivirussoftware. Eerder verwijderde het servicepack de netwerk- en internetverbindingen op deze computers.
Softwarefabrikant Microsoft heeft een nieuwe hotfix voor het derde servicepack (SP3) voor besturingssysteem Windows XP geschreven. Het programmaatje lost een probleem op dat zich voordeed bij gebruikers die SP3 hadden geïnstalleerd op computers die zijn voorzien van beveiligingssoftware van Symantec. Na installatie van SP3 werden de netwerk- en internetverbindingen niet meer getoond.
Het euvel werd in mei geconstateerd door gebruikers van Symantecs Norton antivirussoftware. De programmatuur blokkeerde het correct aanmaken van registersleutels die tijdens installatie van het servicepack in Windows Register worden neergezet. Bovendien konden de tijdelijke registersleutels na de installatie niet volledig worden verwijderd zodat ze in de Register bleven staan. Hierdoor werkte het besturingssysteem niet meer correct.
Microsoft en Symantec legden sinds mei de schuld voor het probleem bij elkaar neer. Inmiddels lijkt het erop dat beide bedrijven de hand in eigen boezem steken. Symantec kwam eind mei met het advies om onderdelen van zijn antivirusprogramma's uit te schakelen voordat gebruikers servicepack 3 installeren. En nu komt Microsoft dus met hotfix KB953979, waarmee het probleem definitief tot het verleden hoort. De hotfix wordt geactiveerd nadat de computer in Veilige Modus opstart.
Het lijkt mij dat degene die zijn product als laatste op de markt brengt verantwoordelijk is voor het conflict. Uitzondering is natuurlijk wanneer Symantec bepaalde afspraken zou hebben geschonden maar dat kan ik uit dit verhaal niet af leiden. Wel een typische oplossing trouwens: eerst elkaar de schuld geven
Eens en een prima oplossing is om een andere gratis antivirus product te installeren b.v. http://www.avast.com. Dit in afwachting op definitief ondergang van Windows na migratie van XP naar Vista. Linux en Open Office bieden nu al een meer dan voldoende alternatief. De geschiedens gaat zich ongetwijfeld herhalen en straks weten we niet beter dan dat onze PCs het gewoon doen net als de TV
In weerwil wat de gelovigen van de Linux sekte (het zijn soms net Jehova getuigen) je willen doen geloven, moet je niet naar Linux overstappen als je wil dat je PC het net doet als de TV. Vista levert voor de gemiddelde gebruiker veel minder installatieproblemen op dan de laatste Linux versies. En mijn macbook draait onder Vista beter dan onder OSX. M$ bashen is leuk, maar wel reeel blijven he jongens…
Linux is nog niet echt klaar voor de desktop. Het begint heel dichtbij te komen, maar als het complete oplossing voor niet-technici zit ik het nog niet zitten.
Maar de gemiddelde gebruiker kan Vista niet installeren. Meeste Vista gebruikers hebben het zowieso voorgeinstalleerd gekregen en de gemiddelde gebruiker zal hoogstens de herstel CD gebruiken. Die trouwens primair zo automagisch en slim werkt doordat de PC fabrikant er veel tijd en moeite ingestoken heeft en niet Microsoft.
Mijn moeder draait Vista en doet daar echt alleen web en mail op. (meer kan ze ook niet net senior PC cursus gehad) Ze doet niets vreemds,geen vreemde sites en attachments of mail van onbekenden mag ze niet van mij openen. Laatst spontaan een BSOD?? Standaard Vista software, Microsoft Mail (vista achtig) appje en Internet Exploder 7 waren aktief. Toch zomaar crashen?!
Minder installatieproblemen? Wel reeel blijven, Erwin.
Wel Ted ik neem aan dat je Vista op een PC draait. Altijd lastig maar waar ligt het probleem, bij Vista of de PC hardware?
Wel reeel blijven Ted
De medion laptop draait Vista en uiteraard kan het aan de hardware liggen. Er zijn toch veel mensen met hardware problemen sinds Vista, als we langs die lijn gaan denken. Erg toevallig.
1 ding is zeer duidelijk:
GEBRUIK GEEN NORTON ANTIVIRUS
Er zijn goede gratis antivirus programma’s
Draai al maanden zonder problemen met SP3