Lex van Buchem, bestuurder van de Stichting S&L zorg: “We zijn op het bestaan van Covide groupware met geïntegreerde IP-telefonie gewezen door het ICT bedrijf Footmark, dat een haalbaarheidonderzoek bij S&L zorg heeft verricht naar toepasbaarheid van een ICT platform gebaseerd op open source software. De demonstratie die de mensen van Covide ons vervolgens gaven was overtuigend. We hebben de applicatie daarna ingebracht in het aanbestedingstraject dat we ingingen om onze IT voor een groot deel op open source software te gaan baseren. Onze gedachte was: 'voor onze telefonie willen we of Covide, of een product dat hetzelfde kan'. LogicaCMG won de aanbesteding en omarmde Covide. Dat gaf ons extra zekerheid dat we goed zaten met onze keuze.”
"Telefonie is van enorm belang voor ons werk. We gebruiken mail voor de dingen, die enig uitstel kunnen dulden. Voor acute zaken, zoals een noodoproep van één van onze medewerkers of een storingsmelding, hebben we telefonie nodig. En wel uiterst betrouwbare telefonie. Sinds de tweede helft van 2006 wordt al onze vaste en een groot deel van onze mobiele telefonie door drie Covide-centrales afgewikkeld. Eén voor elke grotere vestiging."
"We gebruiken Covide verder voor onze mail, voor onze agenda's en voor het automatisch bellen vanuit interne en externe bellijsten. We gebruiken de applicatie niet voor CRM, hoewel dat wel zou kunnen. Dat komt, omdat we al over CRM-functionaliteit beschikken via ons SAP-systeem. Ook de instant messaging mogelijkheden van Covide benutten we niet, maar dat komt later misschien nog wel."
"Nu we een jaar ervaring hebben opgedaan kan ik zeggen dat ik ronduit tevreden ben met de vaste IP-telefonie, de mail en de groupware van Covide. Bij de mobiele IP-telefonie hebben we wat kinderziekten gehad in de vorm van haperingen en echo's. Die zijn er nog niet helemaal uit. Het is alleen heel moeilijk vast te stellen waardoor dat precies komt, omdat er zoveel factoren een rol spelen. De kwaliteit van het LAN is een belangrijk punt en ook de vraag of de switches goed zijn geprogrammeerd. Dan heb je verder de kwaliteit van de breedbandverbinding en dan met name de vraag of er op het LAN voorrang is van spraakverkeer boven dataverkeer. En ook zijn er verschillende versies van Asteriks, de open source telefoonsoftware. Die mix moet helemaal goed zijn hebben we gemerkt."
Over de Stichting S&L zorg
S&L Zorg biedt zorg en ondersteuning aan 350 verstandelijk gehandicapten in West-Brabant. Naast de vestigingen in Roosendaal en Bergen op Zoom zijn er tal van kleinere woon- en leefeenheden. Op al deze locaties heeft de Stichting 180 werkplekken in gebruik. De Stichting koos in het jaar 2000 voor Software as a Service (SaaS) als de strategische grondtoon voor zijn IT-beleid. S&L zorg telt 750 medewerkers.