Automatiseerder Atos Origin heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van ruim 1,3 miljard euro. Dat komt neer op een autonome groei van bijna 6 procent. Het Frans-Nederlandse bedrijf handhaaft de financiële verwachtingen voor 2008. De omzet uit Nederlandse activiteiten daalde licht.
Atos Origin boekt goede cijfers over het eerste kwartaal van 2008. De Frans-Nederlandse automatiseerder heeft een omzet behaald van 1,356 miljard euro. Dat resultaat staat voor een autonome groei van bijna 6 procent. Het bedrijf wist de schuldenlast te reduceren tot 304 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de schuld nog 411 miljoen euro. Atos Origin verkocht zijn Italiaanse activiteiten.
De dienstverlener handhaaft de verwachtingen voor het hele jaar. Atos Origin wil in 2008 een autonome omzetgroei van 4 procent behalen. Ook verwacht het bedrijf zijn schuldenlast met in totaal 100 miljoen euro te verlagen.
Nederlandse omzet gedaald
In de eerste drie maanden van 2008 daalde de omzet bij de Nederlandse activiteiten in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder met 0,7 procent tot 271 miljoen euro. Dat is in lijn met de verwachtingen van het bedrijf. De gedaalde omzet komt door het opnieuw onderbrengen van werkplekbeheer bij KPN en de implementatie van nieuwe driejarige uitbestedingcontracten.
Een andere kostenpost die de omzet drukte is, volgens het bedrijf, het werven van nieuw personeel om het tekort aan SAP-experts op te lossen. De financiële dienstverlening scoorde boven verwachting en compenseerde de lagere verkoop in de publieke sector en de industrie.
In Nederland protesteren werknemers al ruime tijd voor een hoger loon en een betere cao. Op 22 april werd er zelfs gestaakt onder het personeel.
Internationaal
In Europa lieten de Franse activiteiten een sterke omzetgroei zien van 7,5 procent. De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 426 miljoen euro. Ook in Duitsland en Centraal-Europa deed het bedrijf het goed. Atos Origin zag de omzet het hardst stijgen in Azië waar het nieuwe activiteiten in China heeft.
Atos Origin boekte in 2006 een verlies van 264 miljoen euro. Over 2007 werd een winst behaald van 48 miljoen euro
Hadden ze niet wat issues over salaris bij Atos? En hou verhoudt zich dat verhaal tot het bovenstaande?
AO heeft een netto verlies. Feit. Het slinkt wel, maar nietemin rode cijfers. Zuinig zijn dus. AO is geen overheidsbedrijf.
Overigens snap ik niet dat als je ontevreden bent over je salaris je blijft werken met een krapte op de arbeidsmarkt die zo groot is als nu. Er moet dan haast wel een andere reden zijn…
Bestuurders van AO weten wel hoe ze lariekoek moeten verkopen. Maar kunnen we in de reakties hier dan niet tenminste wat helder en alert blijven?
Vraag stelt een vraag die in het artikel beantwoord wordt: “In Nederland protesteren werknemers al ruime tijd voor een hoger loon en een betere cao.”
Antwoord geeft een antwootd waar geen vraag gesteld is. Maar hoe kom je bij de verliescijfers van Atos antwoord? Maak ons eens wijzer?