Waarom zou je de levenscyclus van gegevens beheren? Realiseer je zo werkelijk lagere opslagkosten en verlaag je het risico op verlies van informatie? Of is de enige goede reden om tegemoet te komen aan nieuwe wet- en regelgeving rond het bewaren van gegevens?
Phillip Hyde, Managing director van IntelliStorage: "Soms moeten data voor langere termijn opgeslagen worden in verband met een wettelijke verplichting, maar hoeven deze data in geval van dataverlies of niet beschikbare data niet direct teruggehaald te worden. Andere data moet daarentegen wel direct beschikbaar zijn in geval van dataverlies of niet beschikbare data. Door een goed onderscheid te maken in welke data gegarandeerde SLA’s nodig hebben voor datarecovery en welke data niet, kan een organisatie kosten besparen op haar datastorage."
Doe mee met het onderzoek
Heeft Phillip Hyde gelijk? Waarom zou je als organisaties Information Lifecycle Management (ILM) doorvoeren? Computable onderzoekt in samenwerking met MarketCap hoe Nederlandse organisaties hun gegevens opslaan. De eindconclusies en opmerkingen die we via dit online onderzoek verzamelen publiceren we later in een storage-dossier. Ook kun je een samenvatting per mail ontvangen, die nuttig kan zijn voor de besluitvorming binnen je eigen organisatie.
Bezoek ons storage-seminar op 15 mei Opslag loopt de klauwen uit. Al jaren, maar het wordt alleen maar erger. Als je tenminste alles maar bewaart, eindgebruikers geen regels oplegt, en zelf geen orde schept in de doublure-chaos. Hoe kun je opslag sturen, en de kosten ervan in de hand houden? Want terwijl de prijs per ‘ruwe’ Gigabyte mooi blijft dalen, geldt dat niet voor bijkomende zaken als beheer, backup, stroomverbruik en migratie. Om maar niet te spreken van de kosten voor verplichtingen uit wet- en regelgeving én de algemene druk op het gehele ICT-budget. Computable reikt de helpende hand en organiseert op 15 mei 2008 een seminar over storage. Hoe ga je om met uitdijende opslag, de stijgende kosten ervan? Wat pak je als eerste aan in je opslag-jungle? Want de mogelijkheden en oplossingen zijn er, maar dit zijn ook weer bomen waardoor je het bos niet meer ziet. Computable presenteert praktijkverhalen. Hoe doen je collega’s het en wat brengt de toekomst? Bekijk het programma en schrijf je nu in (gratis voor eindgebruikers). |