Met ruim 21.000 studenten en medewerkers is de Hogeschool Rotterdam de op drie na grootste hogeschool in Nederland. Hogeschool Rotterdam is een fusieorganisatie ontstaan uit Hogeschool Rotterdam en Omstreken en HES Rotterdam. De zeer uitgebreide publicatiemogelijkheden van Smartsite worden door de hogeschool ingezet voor het koppelen naar achterliggende softwaresystemen en de publicatie naar intranet en internet.
De interactiviteit vindt plaats op basis van persoonlijke profielen, zodat de aangeboden informatie uitstekend aansluit bij de behoeften van de bezoeker. Om dit mogelijk te maken kunnen redacteuren van de hogeschool de informatie direct bij invoer kenmerken (classificatie). In totaal onderscheidt de hogeschool zo'n 10 doelgroepen en een groot aantal subsites voor alle studierichtingen.
Multisite beheer
Smartsite biedt uitstekende mogelijkheden voor het beheer van een multisite-omgeving waar de Hogeschool Rotterdam – met haar veelvoud aan internetactiviteiten – gebruik van maakt. De webmaster kan in een paar handelingen een nieuwe deelsite aanmaken en daarvan de vormgeving aanpassen.
Webformulieren en backofficekoppeling
Door geautomatiseerde afhandeling van webformulieren kunnen via de website brochures worden aangevraagd en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een nieuwe studie. Smartsite genereert deze formulieren en stuurt reacties door. Smartsite heeft hiervoor een koppeling met de backoffice systemen van de hogeschool. Dit biedt het voordeel dat de afhandeling van de aanvragen via de achterliggende applicatie kan worden gewaarborgd.
Koppeling met E-directory via LDAP
Geheel afhankelijk van het profiel van de gebruiker worden pagina's, menu items en links naar andere deelsites getoond op de website van de hogeschool. Voor het opslaan van dit gebruikersprofiel wordt gebruik gemaakt van Novell's E-directory. Dit systeem wordt ook gebruikt voor het beheer van gebruikersnamen en wachtwoorden voor het netwerk. Deze informatie wordt door Smartsite rechtstreeks uit E-Directory gehaald. Middels het LDAP-protocol worden behalve de naam, ook het cluster, de dienst, en het profiel van de medewerker of student opgehaald. Centraal beheer van deze gegevens is hiermee een feit; efficiënt werken en minder fouten zijn het gevolg.
CMS-selectie
Hogeschool Rotterdam was toe aan de vervanging van het toenmalige content management systeem, vanwege verschillende tekortkomingen. Het nieuwe CMS moest aansluiting vinden bij het gekozen technische platform en veel basisfunctionaliteit bevatten, out-of-the-box. Hogeschool Rotterdam zocht een oplossing waarbij er een gezonde verhouding moest zijn tussen standaardfunctionaliteit en de mogelijkheid tot het zelfstandig kunnen uitbouwen en kwam aldus op Smartsite uit.