De beloning van informatieanalisten of functioneel ontwerpers is het afgelopen jaar vier procent gestegen. Vooral degenen met ervaring worden goed beloond.
Ervaren informatieanalisten of functioneel ontwerpers worden goed beloond. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau De Breed & Partners. "Het verschil tussen het 10-procents percentiel (de lage salarissen) en het 90-procents percentiel is hier groter dan bij de meeste andere functies. Een verklaring hiervoor kan zijn dat ervaren informatieanalisten goed beloond worden omdat er hier niet zo erg veel van zijn", zegt Judith van Bokhorst, consultant bij De Breed & Partners.
De gemiddelde totale beloning van een informatieanalist is 53.060 euro per jaar. De 10 procent met het hoogste salaris verdient 66.456 euro per jaar. De 10 procent met het laagste salaris heeft een gemiddelde beloning van 39.893 euro per jaar.
Het salaris van de informatieanalisten en functioneel ontwerpers steeg het afgelopen jaar 4 procent. "Deze functie is een goed voorbeeld van wat we zien gebeuren in de markt: er is veel vraag naar ervaren specialisten. Als een informatieanalist nu van baan zou wisselen, zou hij hoogstwaarschijnlijk een veel hoger salaris krijgen," zegt Van Bokhorst.
Minder vaak een leaseauto
Vergeleken met collega’s in andere functies, hebben informatieanalisten of functioneel ontwerpers minder vaak een auto van de zaak (36 procent), een gsm van de zaak (43 procent) of laptop van de zaak (61 procent). De meest gereden leaseauto door informatieanalisten of functioneel ontwerpers is de Seat Leon. De gemiddelde waarde van de leaseauto ligt iets lager dan bij andere functies. Een functioneel ontwerper of informatieanalist mag een auto uitzoeken met een gemiddelde waarde van 25.486 euro.
Ook krijgen ze minder vaak cursussen vergoed. Ongeveer eenderde van de informatieanalisten of functioneel ontwerpers mag een cursus of opleiding doen op kosten van de baas.