Ruben Spruijt, solutions architect bij PQR, mag zich sinds 1 januari 2008 Microsoft Most Valuable Professional (MVP) ‘Virtualization’ noemen.
MVP’s zijn uitzonderlijk technische ‘community leaders’, die op vrijwillige basis hun expertise delen. Onder ‘virtualization’ wordt zowel servervirtualisatie als applicatievirtualisatie verstaan. Wereldwijd mogen slechts 14 mensen deze titel gebruiken.
Spruijt, solutions architect bij PQR, is per 1 januari 2008 Microsoft Most Valuable Professional op het gebied van zowel server- als applicatievirtualisatie. "Een goed begin van het jaar", aldus Spruijt. "In april is er een MVP Summit in Redmond/Seattle, een gave gelegenheid om nog meer kennis op te doen en interessante mensen te ontmoeten. Het is een eer, een kroon op het werk, om MVP te zijn! En het toont aan dat PQR enige tijd geleden de juiste weg is ingeslagen, door zich op dit marktsegment te richten." In zijn dagelijks werk houdt Spruijt zich bezig met application delivery, hardware en software virtualisatie. Hij is Citrix Certified Integration Architect (CCIA), Citrix Certified Enterprise Administrator (CCEA) en Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE+S).
Microsoft MVP’s zijn uitzonderlijk technische ‘community leaders’, erkend voor het – binnen technische gemeenschappen – vrijwillig delen van hun kwalitatief hoogstaande en in de praktijk bewezen expertise. De groep van MVP’s bestaat uit een breed scala van Microsoft-gebruikers over heel de wereld. Diverse beroepsgroepen zijn vertegenwoordigd: accountants, onderwijzers, artiesten, ingenieurs en techneuten. Ze zijn verspreid over meer dan 90 landen, spreken 30 verschillende talen en weten alles van meer dan 90 Microsoft-technologieën.
In de regel adopteren MVP’s nieuwe technologie als eerste en delen zij actief hun ervaringen met miljoenen andere technologiegebruikers. Omdat ze binnen technologie communities zo actief zijn, helpen zij anderen bij met het oplossen van problemen door het schrijven van artikelen en het verzorgen van presentaties op nationale en internationale congressen. Op deze manier kunnen gebruikers technologie optimaal benutten. Microsoft benoemt MVP’s op basis van een selectie van de beste en meest actieve participanten in technische communities.
Het Microsoft MVP-Programma is in 1993 gestart als gebaar naar experts die op verschillende technische online forums in hun vrije tijd de problemen van gebruikers oplosten. Na verloop van tijd werd het MVP-programma gebruikt om leden van wereldwijde technische gemeenschappen te belonen voor hun bijdragen aan traditionele ‘communities’, zoals publieke nieuwsgroepen, forums, websites van derde partijen, gebruikersgroepen, auteurs van boeken en sprekers op evenementen. Spruijt: "PQR heeft mij de mogelijkheid geboden om ook een deel van mijn werktijd te besteden aan deze activiteiten. Natuurlijk investeer ik ook een aanzienlijke hoeveelheid vrije tijd, maar het publiceren van artikelen en het deelnemen en spreken aan en op diverse congressen, kan alleen omdat het bedrijf me hierin steunt."
Informatie over Spruijt’s bijdragen aan technische communities:
https://mvp.support.microsoft.com/profile=6FE021C7-4067-4A4B-8F83-B7EEC61E462D#Publications