COSA heeft zijn Process Designer gecomplementeerd tot een volledig marktconforme modelleeromgeving voor bedrijfsprocessen. Versie 5.6 ondersteunt bedrijfsprocesanalyses tot op het hoogste niveau. Daarnaast is het met de nieuwe Process Designer mogelijk om werkelijk dynamische procesdocumentatie ter beschikking te stellen.
Met de nieuwe versie van Process Designer kunnen processen niet alleen op operationeel niveau worden gedocumenteerd en geanalyseerd, maar ook op een hoger abstractieniveau. Zogenaamde ‘process maps’ brengen de processen en de samenhang tussen procesgroepen op hoofdlijnen in kaart. Met deze process maps biedt COSA ondersteuning aan procesinventarisaties, bijvoorbeeld in SixSigma.
Nadat de processen gemodelleerd zijn is het mogelijk ze te simuleren. De COSA Simulator kan zowel op basis van ingegeven data als op basis van realtime data uit het workflowsysteem simulaties maken, die de basis vormen voor voorspellingen. COSA biedt verder de mogelijkheid om documentatie te genereren in de formaten html, pdf en rtf. Versie 5.6 bevat bovendien de Process Viewer, die een java-applet biedt die via internet ter beschikking gesteld kan worden. Eindgebruikers kunnen hiermee dynamisch door de processen klikken.
Sybrand Jongejans, Commercieel Directeur van COSA: "Veel organisaties kiezen ervoor om bedrijfsprocessen te modelleren met Microsoft Office en niet met specifieke modelleertools, met name om hoge kosten en inwerktijd te vermijden. COSA Process Designer biedt echter een aantrekkelijk alternatief. Gebruikers hebben slechts een eendaagse cursus nodig om met het systeem te kunnen werken. Process Designer bevat onder andere een ingebouwde simulator, een uitgebreide documentatiegenerator en verificatiemogelijkheden om fouten te voorkomen. Bovendien verloopt het maken of bijwerken van procesdocumentatie aanzienlijk sneller dan via het Office-pakket."