Getronics PinkRoccade heeft samen met de Universiteit Leiden een standaard werkplek ontwikkeld voor medewerkers en studenten aan universiteiten. De zogeheten Universiteitswerkplek is gebaseerd op de Future-Ready Workspace van Getronics PinkRoccade.
De Leidse Universiteit neemt circa 3.500 Universiteitswerkplekken af. Er is sinds 2003 aan de standaard werkplekken gewerkt, zegt Paul van Daalen, directeur van de Informatiseringsgroep van de Universiteit Leiden. "Er moesten 280 applicaties worden gescript, van programma’s van het ministerie van Onderwijs, de studentenadministratie tot SAP-applicaties. De werkplek ondersteunt tekens in het Chinees, Japans, Koreaans, Hebreeuws en Perzisch – allemaal talen die in Leiden worden onderwezen."
Alle afdelingen en faculteiten aan de universiteit kunnen met dezelfde werkplek uit de voeten. "Wij zijn nu in gesprek met de laatste faculteit, Wiskunde en Natuurwetenschappen. Daar hebben onderzoekers vaak een eigen Linux-bak onder het bureau staan", vertelt Van Daalen. "Wij zijn daar niet al te dogmatisch in. Als iemand voor zijn werk al met 35 verschillende besturingssystemen moet werken, dan dringen wij hem niet Windows XP op."
De werkplek kan in theorie door elke universiteit of hogeschool worden gebruikt, zegt Jan-Dirk Krispijn, directeur Professional Services & Consulting bij Getronics PinkRoccade. "De Universiteitswerkplek bespaart kosten doordat wij hierin de verschillende ict-omgevingen binnen de universiteit bundelen. Daarnaast maakt het de overstap naar Microsoft Vista makkelijker." Voorlopig is op de werkplekken Windows XP geinstalleerd.
Server based computing
Naast de basisfunctionaliteiten van de Future-Ready Workspace – e-mail, Microsoft Office, beveiliging, server based computing, softwaredistributie en service managementtooling – is de Universiteitswerkplek voorzien van een koppeling met het universitaire identity managementsysteem. Daarnaast biedt de Universiteitswerkplek zelfherstel van de werkplek, de mogelijkheid voor gebruikers om gecontroleerd software te installeren en een remote werkplek voor gebruik thuis of op locatie.
De Universiteit Leiden neemt het beheer voor eigen rekening. De installatie van de benodigde software op de nieuwe servers en pc’s vindt geautomatiseerd plaats.
Hogeschool Leiden doet dit al zo’n 10 jaar??
Standaard werkplekken over 3 locaties.
Scheelt enorm in beheer.
Mijn (achter) naamgenoot zou er goed aan doen,de naam DIRK (van JAN DIRK) even weg te laten,om de hem welbekende redenen.
Jan Dirk Krispijn doet er goed aan,de gehele wereld letterliJk te laten weten,dat hij geen Dirk Cornelis Krispijn heet,om redenen,die hem,en veel politici en ook mijn familie en kennissen dondersgoed weten.
Een “Rechtse Directe” dacht ik zo JAN DIRK (KRISPIJN)
Ondanks het feit,dat je een e-mail hebt gestuurd,waarvan ik copy zou ontvangen,heb ik absoluut niets begrepen,van jou (jullie) binaire gerotzooi.
Wat heeft Pink Rocade in concreto ,inclusief je zelf nu
eigenlijk deze wereld te bieden.
Dat beste JAN DIRK (verre familie genoot) zal ik wel doen.
Ik zou overigens graag een reactie ontvangen.
Dan weet idereen,waar ie aan toe is,ook “Den Haag”
Beste JAN dirk,
Dat er in deze wereld meer dan genoeg “IT” specialisten zijn,dat wist ik al lang.
Er is een grenzeloos verschil in het aanbieden van “binaire services”,anders dan het inbrengen van fundamentele kennis in de natuurkunde,met name als er buitengewoon nieuwe zaken te brengen zijn.
Als laatste oprechte poging mijn verzoek,helder en duidelijk en voor iedereen begrijpelijk te stelligen,wat nu feitelijk jouw ,jullie (Punk Roccade) te vertellen hebben m.b.t de universiteit Leiden,die eens een wereldnaam had.
Er is een groot verschil JAN DIRK in het verlenen van services (zoals de concierge),en het etaleren van werkelijk natuurkundige kennis,en dat ga jij ons haarfijn uitleggen.
Met vriendelijke groet,
Dirk Cornelis Krispijn
Ik heb,met de mogelijkheden die mij ten dienste staan alles geprobeerd,intimidatie en bluf uit de weg te ruimen.
Ik dacht ook deze wereld wat te vertellen te hebben.
Kennelijk kiest deze wereld voor achteruitgang of voor vooruit gang.
Dames en Heren,de keuze is aan u,of u nu politicus bent of niet.
Ik groet U
Was getekend,
Dirk Cornelis Krispijn
Achteruitgang dus,is mijn simpele conclusie.
Ik wacht nog altijd op een zinnig en inhoudelijk antwoord van jan Dirk Krispijn.
Voor mij is deze “dicussie” gesloten. Hartelijk dank voor alle reacties.