Vedior Groep Nederland organiseerde onlangs zijn eerste leveranciersmiddag. Daarbij vertelde de uitzender wat zijn ict-plannen voor de toekomst zijn. Leveranciers werden op hun beurt gevraagd te laten zien wat zij voor Vedior kunnen betekenen.
Voor sommige leveranciers moet het direct duidelijk geweest zijn: had Vedior voor een ander platform of een andere leverancier gekozen, dan was het spel uit. "We willen duidelijk zijn over wat we willen en met wie. Op die manier besparen we zowel onszelf als de leveranciers vergeefse moeite", aldus enterprise architect Ron Korevaar.
Laatste nieuws: Overnamebesprekingen Uitzendorganisatie Randstad onderhandelt met concurrent Vedior over een overname. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. |
Bovendien werd iedereen gevraagd in de komende tijd een A4’tje in te leveren met daarop een uitwerking in termen van specifieke toegevoegde waarde. Dat moet voor menigeen een lastige klus zijn, omdat Vedior nergens sprak over concrete behoeften. Waar Vedior naar op zoek zegt te zijn, is een excellent, modern en onderscheidend platform. "Wat dat inhoudt, vandaag, of beter nog, morgen, dat moeten anderen ons vertellen."
Leveranciersmanagement
Paul Piebinga, de chief information officer van Achmea, heeft al een paar jaar ervaring met deze vorm van leveranciersmanagement. Hij organiseert elk jaar een dag waarbij hij leveranciers op zakelijk niveau vertelt wat de plannen van Achmea zijn. Op die manier hoopt hij ook innovatieve input van zijn leveranciers te krijgen, in plaats van die eeuwige sales-gedreven ‘bullshit’.
Dat financiële ‘market power’ een belangrijke rol speelt om leveranciers inderdaad zo ver te krijgen, ondervond Anton van Hoof, manager Services & Technology van Campina Corporate ICT. Zijn ict-budget is een orde van grootte kleiner dan dat van Achmea. Zijn vraag om een keer met meer leveranciers tegelijk aan tafel te gaan, werd weliswaar enthousiast ontvangen, maar uiteindelijk kwam er nooit iets van.
Lees ook het uitgebreide verhaal De wereld op zijn kop