Unit 4 Cura Zorg 7.2 heeft het certificaat AO/IC AWBZ zorgaanbieders ontvangen. De zorgsoftware van Unit 4 Agresso voldoet zo aan de kwaliteitseisen die Norea kennisgroep ICT en Zorg heeft vastgesteld over de Regeling AO/IC.
Deze beroepsorganisatie voor IT-auditors stelt onder andere voor de zorgsoftware richtlijnen op. Met software die aan deze richtlijnen voldoen kunnen zorginstellingen beter verantwoording afleggen aan zorgautoriteiten en de zorgkantoren. Daarnaast zijn mogelijk besparingen op accountantskosten te realiseren, door tijdwinst in de controlewerkzaamheden.
Aanleiding van de certificering is het verzoek uit de markt. "We kregen steeds vaker de vraag of Unit 4 Cura voldoet aan de Beoordelingskader AO/IC voor AWBZ productieregistratie en facturering", aldus Jan Pol, directeur Unit 4 Agresso Gezondheidszorg. "De certificering beantwoordt deze vraag bevestigend, maar garandeert geen foutloze inzet van applicatie. Je kunt nog zulke goede software hebben, als je hem niet goed gebruikt, maakt het niet uit of ze is gecertificeerd. De juiste inzet van software hangt af de gebruiker. Maar in ieder geval hebben onze klanten en prospects door gebruik van het Unit 4 Cura 7.2 een zorg minder."
Kostenverlagend
"De AO/IC certificering kán de accountantskosten verlagen doordat de accountant bepaalde controles efficiënter kan uitvoeren. Hij weet immers dat de applicatie voldoet aan een aantal kwaliteitseisen", vult Dennis Utermark aan die namens Ernst & Young de certificering heeft uitgevoerd. "De software moet dan inderdaad wel goed worden gebruikt"
De Regeling AO/IC voor zorgaanbieders is een vereiste van de overheid en staat voor administratieve organisatie interne controle. Ze beschrijft aan welke eisen de AO/IC van een zorginstelling moet voldoen. Begin 2005 is het Beoordelingskader AO/IC ontstaan door een samenwerking tussen de vier grote accountantsorganisaties in Norea verband: De eisen in dit beoordelingskader zijn een nadere uitwerking van de Regeling AO/IC en zijn openbaar.