In de Zweedse stad Lund (76,188 inwoners) hebben de inwoners een probleem. Ze moeten kiezen: Vista installeren en niet meer kunnen internetten of een ander besturingssysteem gebruiken en wel online kunnen gaan.
Het probleem wordt veroorzaakt door een bugje in Vista, dat daardoor geen contact kan maken met de digitale infrastructuur van het stadje. De infrastructuur draait namelijk op Linux. Het bedrijf dat de server in kwestie beheert, Lundis Energi, weigert haar configuratie aan te passen.
Hamvraag blijft: wie is hier de schuldige? Microsoft, zegt Lundis Energi. Dat moet maar zorgen dat Windows ook kan werken met andere systemen. Microsoft wordt in zijn oordeel gesteund door een aantal inwoners van Lund. Het bedrijf had al veel eerder met Vista moeten gaan testen om zo eventuele problemen met de Linux-server op te sporen. Welles-nietes dus.
Een oplossing lijkt niet in zicht. Volgens een plaatselijke woordvoerder van Microsoft zou de technische staf in Redmond het probleem makkelijk kunnen oplossen. Probleem is dat Lundis Energi niet echt scheutig is met foutmeldingen en rapporten.
Strijden tegen de molens of vechten tegen de bierkaai?
Nobel, zinvol of zinloos?
Lundis Energi, if you can’t beat them, join them!
Ik zie geen probleem. Poot stijf houden en laat M$icrosoft zich maar eens “aanpassen” aan de wensen van de rest van de wereld en zich niet blijven gedragen als de enige waarachtige, machtige en arrogante organisatie op deze aarde.
Dit is bijzonder pijnlijk voor veel mensen daar, aangezien Lund voor het grootste deel uit studenten bestaat, die afhankelijk zijn van een internet verbinding voor zowel studie als hun sociaal leven.
Ja, niet meewerken aan een oplossing. En heel dapper je poot stijf houden op kosten van je klanten. Vaag vermoeden dat de bewoners van Lund niet eenvoudig naar de concurrent van Lundus Energi kunnen overstappen.
Geweldig! Merken de Microsoft gebruikers ook eens hoe dat is.
Bij UPC gooide de helpdesk de telefoon op de haak als ik zei dat ik Linux gebruikte, of ik kreeg te horen dat het daar aan lag, want met Linux werkte UPC niet (op mijn vraag hoe het kon dat het tot een uur geleden nog prima werkte, kreeg ik nooit antwoord).
Vaak genoeg heb ik van websites die niet werkten met Mozilla of Firefox te horen gekregen dat ik dan maar MSIE moest downloaden (ook als ik in het eerste mailtje al gemeld had dat ik Linux gebruik en dat MSIE daarvoor niet beschikbaar is).
Eerst het franse parlement over op Ubuntu, nu ook Lund?
😀
Daar ben je mooi klaar mee, met zo’n “flexibele” automatiseerder.
Verbaast me niets dat de linux sekte zo’n bericht prachtig vindt. Ze verdedigen hun geloof net zo vurig als de Oost-Duitse regering het communisme…