Cursisten doen er soms wel een jaar over om het MCSE-certificaat te halen. Het is namelijk lastig te combineren met werk. Arco Hak en Mario Pellegrom behaalden het certificaat in zeven weken.
De tijd dat iemand over het behalen van een MCSE-certificaat doet is verschillend, maar omdat veel cursusisten vaak een baan ernaast hebben, duurt het soms wel enkele maanden. Hoewel Hak en Pellegrom ook beiden een baan hebben, wisten zij binnen zeven weken het certificaat te halen. Zij deden het MCSE-bootcamp bij BVO Training Center.
"Het zorgde toch voor redelijke tijdsdruk. We hadden, vanwege een rustige periode, zes weken om het certificaat te halen", zegt Arco Hak. De MCSE-opleiding bestaat uit zeven onderdelen. En voor elk onderdeel moet een examen worden gehaald. Samen vormen deze certificaten dan het MCSE-certificaat. De druk was daarom hoog bij Hak en Pellegrom. "Het is wel zonde als je één examen niet haalt.
Hak en Pellegrom deden twee examens in één week. Dat betekenden dat ze twee dagen per examen hadden om de stof te leren. "Ondanks mijn praktijkervaring was dit toch een redelijke belasting", zegt Hak. In de praktijk werkt het toch wat anders dan in de boeken beschreven staat. "Ik start de Windows Verkenner met ctrl+e windowskey+e, maar nu moest het via het startmenu. Dat moet je namelijk ook weten."
@Raymond: Toevallig ken ik deze twee mannen. Het enige wat ze nog misten was dit papiertje. Want over hun kwaliteiten als System Engineers valt niet te twijfelen.
Ik denk dat deze certificering alleen maar een bevestiging is van hun kunnen. Dus ik denk dat dit soort opleidingen er voor mensen zijn die hun (lange) praktijkervaring om kunnen zetten naar de theorie.
Aan alle mensen met het commentaar dat deze heren papieren MCSE’rs zijn, wil ik graag zeggen dat ik uit ervaring weet dat ze juist GEEN papieren mensen zijn, maar dat ze juist door hun jarenlange ervaring dit zo snel hebben kunnen doen.
Met dit soort nieuws geef je beginnende en redelijk gevorderde it-professionals het idee dat de MCSE certificering weinig voorstelt. Echter is een brede theoretische en praktijkgerichte kennis nodig. Dit is niet te leren in een bootcamp en de bootcamp zal (wederom) bijdragen aan het verlies van imago van de it-branche. (papieren MCSE’ers)
Er zijn zeker ervaren professionals die sneller door een MCSE-certificering heen lopen maar dit zijn dan echt de uitzonderingen die de regel bevestigen.
N.b. voor 80 procent van de systeembeheerders is MCSA al ruim voldoende om een draaiend netwerk te onderhouden!!
@ Marco Sap > sap@bvo.nl
Beetje jammer dat je volgens je mailadres bij bvo werkt en dus niet echt “neutraal” bent…
@Maarten: “Er zijn zeker ervaren professionals die sneller door een MCSE-certificering heen lopen maar dit zijn dan echt de uitzonderingen die de regel bevestigen.” Waarom denk je dat het artikel hier staat? Juist omdat deze twee de uitzondering zijn dus.
@Michiel: wel zo eerlijk om mijn eigen e-mail adres te gebruiken ipv te reageren als “iemand anders”, en mag ik omdat ik ze ken en bij bvo werk geen mening hebben? Juist daardoor weet ik ook wat deze heren kunnen en hoeveel werk ze verzet hebben en dat het als waardering in de “krant” mag. Ipv mensen die zonder deze mensen te kennen zeggen “O, zo snel dat kan niet anders dan een papieren MCSE’er zijn” of “Dit is niet te leren in een bootcamp…” terwijl ze niet eens weten wat het inhoud.
Ik heb mijn mcse-certificaat in 5 weken gehaald en mijn traject bestond uit 8 examens ipv 7. Zo bijzonder is dit dus niet.
Gefeliciteerd! Maar ik denk dat voor de meeste ict’ers de Microsoft’s cer-
tificeringen een behoorlijke stevige kluif is om te bestuderen. En je bent
er niet met het behalen van de certificering. Daarna de praktijk en bij-
blijven in de verdere ontwikkelingen. De pest is dat de ontwikkelingen in de ict zo snel gaan. Windows Vista is nu actueel, maar de bedrijven wachten af en blijven liever nog bij Windows XP. Er zijn er die nog met NT4,2000 en zelfs 98 of 95 werken. En daar sta je met je goede ict fatsoen.
De systematische degradatie van het MCSE papiertje zet gewoon door .. MCSE papiertjes haal je alleen voor sales en de klant, en dacht dat we na het millenium-feest wel af waren van bootcamp-volk.
@Michiel:
“lekker voor ze, maar waarschijnlijk snappen ze er geen zak van! Ik doe 1 examen in de 2 a 3 maanden en zorg ervoor dat ik WEL de stof snap en goed beheers. Dit zijn papieren prutsers”
’t Hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoeveel kennis men al had voordat men aan de MCSE begon. Als dat vantevoren al heel veel is, waarom zouden de examens dan niet in 7 weken kunnen? Als je _alles_ al voor de examens wist, is er trouwens geen reden om ’t niet in 7 werkdagen te kunnen (1 examen per werkdag). Gelijk zo: als je al perfect kunt autorijden, is er ook geen reden om ’t rijexamen in één keer te kunnen halen (zonder lessen).
Om ze ‘papieren prutsers’ te noemen, is in elk geval een hele grote kortzichtigheid te noemen. Of je moet ze toevallig kennen, weten dat ze ‘niks’ kunnen en toevallig _zeker weten_ dat ze alleen maar testking bestudeert hebben. Zelfs dan is ’t trouwens nog niet zo eenvoudig.
Ik heb net de site van BVO Training Center. is doorgelezen, maar er staat wel duidelijk dat er acht examens afgelegd moeten worden.
Geen idee hoe ze het met zeven konden doen.