De overname van Acopia door F5 Networks is goed nieuws voor value-added security & storagedistributeur Terach. Het bedrijf voegt Acopia’s oplossingen toe aan die van Isilon Systems en F5 Networks.
Daarmee is Terachs portfolio compleet op gebied van file-virtualisatie. Partners van Acopia zullen nader door Terach worden geïnformeerd. Terach heeft ook distributieovereenkomsten met Lockdown Networks, Websense en Postini.
Met de overname is 210 miljoen dollar in contanten gemoeid. De acquisitie is naar verwachting op 14 september 2007 afgerond. Het management van F5 overlegt momenteel over verdere overnamedetails.
Warner Nedermeijer, oprichter en directeur van Terach Benelux: "De overname van Acopia door F5 Networks is een duidelijke aanvulling voor Terach. Acopia bedient de grote, snelgroeiende storagemarkt die aansluit op de bestaande 'core application networking'-markt die F5 Networks bedient."
Acopia is volgens Nedermeijer succesvol geweest in deze markt door unieke en vooruitstrevende oplossingen. "Acopia breidt F5's aanwezigheid in de datacenteromgeving uit door het aanbieden van een intelligente real-time infrastructuur voor het leveren van datastoragevirtualisatie-oplossingen. Het voordeel voor Terach is dat langs eenvoudige weg bestaande storageoplossingen kunnen worden gevirtualiseerd en hierdoor op eenvoudige wijze nieuwe storageoplossingen kunnen worden geïntegreerd. Terach kan hierdoor op eenvoudige wijze de producten van Isilon integreren in bestaande klantenomgevingen."
Volgens de Worldwide Executive Council is storage de nummer 1 van groeiende it-uitgaven en ook de nummer 1 categorie waarvan it-beslissingmakers voelen dat ze niet genoeg capaciteit hebben. Volgens het IDC voeren ondernemingen hun storage op met vijftig tot 130 procent per jaar en die groei zal naar verwachting doorzetten.
File-virtualisatie
File-virtualisatie ontkoppelt de statische eindgebruiker- en applicatierapportage naar file-opslagapparaten (nas, Windows servers, Linux servers enz). Door een abstracte laag te creëren bovenop de verschillende fysieke opslagapparaten maakt file-virtualisatie het voor klanten mogelijk om opslaggegevens efficiënter te beheren bij het uitvoeren van taken zoals datamigratie, gelaagde opslag, replicatie en verdeling van de werklast. Deze functies worden tegenwoordig met de hand uitgevoerd en gaan gewoonlijk gepaard met onderbrekingen en down-time.