Het gerechtshof in Den Haag heeft vanochtend het hoger beroep afgewezen dat Erik Pouw en Richard van Veen hadden aangetekent is de Bright IT-zaak. De straffen die eerder door de rechtbank in Rotterdam werden uitgesproken, zijn bevestigd.
Het gerechtshof in Den Haag heeft het hoger beroep van Erik Pouw en Richard van Veen in de ontslagzwendelzaak , waarover Computable uitgebreid heeft geschreven, verworpen. De straffen die eerder door de rechtbank in Rotterdam zijn oplelegd heeft het hof vanochtend bekrachtigd. Dat betekent dat Eric Pouw 36 maanden gevangenisstraf krijgt, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Richard van Veen moet 24 maanden de cel in, waarvan acht voorwaardelijk met dezelfde proeftijd.
In 2002 behaalde Eric Pouw veel succes met zijn bedrijven. Ondernemingen die van overtollig personeel afmoesten, konden het werving- en selectiebureau Cygnus uit Etten-Leur inschakelen. Medewerkers kregen vervolgens een outplacementtraject aangeboden, waarna Cygnus hen in contact bracht met het detacheringsbureau Bright IT. Gedupeerden tekenden het contract voor een prachtige baan bij die onderneming, waarna de klant van Bright IT de opdracht plotseling introk en de werknemers tijdens hun proeftijd op straat kwamen te staan. De meeste banen bleken verzonnen, meldde Intermediair in juni 2003 op zijn website. Toen slachtoffers hier luch van kregen verenigden zij zich in de belangenvereniging Bright IT/Serengetti en spanden een rechtszaak aan.
Ontslagzwendel
Twee weken geleden diende het hoger beroep in deze ontslagzwendelzaak. Eric Pouw en de inmiddels ex-directeur van Bright IT, Richard van Veen, werden ervan verdacht met hun bedrijven medewerkers in een outplacementtraject onheus te bejegenen. Pouw liet in de rechtbank in Den Haag twee weken geleden weten dat de opzet van zijn bedrijven erop gericht was om mensen in hun proeftijd te ontslaan. In een nieuwe verklaring aan het begin van de zitting gaf hij aan dat dit ook zo onder de aandacht van werkgevers werd gebracht.
In januari 2005 werden Pouw en Van Veen gearresteerd op verdenking van grootscheepse fraude. Ruim een jaar later komt de zaak voor, maar gaan Pouw en Van Veen tegen de uitspraak in hoger beroep. Dat beroep is vandaag afgewezen. Het hof neemt de verdachten bovendien kwalijk dat er geen enkele regeling is getroffen met de benadeelden. Richard van Veen wordt daarnaast verweten geen enkel berouw te tonen.
Proficiat Belangenvereniging,
Na 4 jaren van strijd zijn de beide oplichters voor de twee KO gegaan. Over twee weken weten we of ze nog een derde ronde willen proberen door in cassatie te gaan. Als dat het geval is, gaan we voor de laatste en beslissende KO.
Alle ex-werkgevers kunnen zich nu niet meer verschuilen te goeder trouw gehandeld te hebben. De waarheid komt nu stapje voor stapje boven drijven. Na zeges in 4 civiele procedures zal de rest zeer zeker gaan volgen.
Hiervoor kunt u kijken en e.e.a. volgen op:
http://www.freewebs.com/belverbs/ , en
http://www.freewebs.com/ontslagzwendel-esprit/ .