Software AG introduceert de nieuwe webMethods-productlijn. Het gaat om een zeer uitgebreide reeks van oplossingen op het gebied van business-integratie, Service Oriented Architecture (SOA), Business Process Management (BPM) en het moderniseren van legacy-systemen. De webMethods-productlijn borduurt voort op de investeringen die Software AG tot nu toe heeft gedaan in de Crossvision- en webMethods-technologie. De volledige geïntegreerde productlijn biedt organisaties een korte terugverdientijd op hun investeringen in infrastructuuroplossingen. De voordelen liggen vooral op het vlak van korte implementatietijden, krachtige vormen van onderlinge samenwerking, applicatieontwikkeling waarvoor geen handmatige programmering nodig is, uitgebreide mogelijkheden voor hergebruik van IT-services en lagere operationele kosten.
De webMethods-productlijn beschikt over een aantal belangrijke uitbreidingen. De huidige gebruikers van Crossvision kunnen profiteren van de rijke ondersteuning van business-integratie en business-to-business communicatie, een geïntegreerde Business Process Management Suite (BPMS), toonaangevende voorzieningen op het gebied van Business Activity Monitoring (BAM) en nieuwe mogelijkheden ten aanzien van 'composite application development' voor het snel ontwikkelen van applicaties zonder dat hierbij handmatig geprogrammeerd hoeft te worden. Gebruikers van webMethods-oplossingen hebben nu toegang gekregen tot een volledige reeks van oplossingen voor het moderniseren van legacy-applicaties, verbeterde ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en een aanzienlijk verbeterde reeks van ESB-producten. Beide klantengroepen kunnen bovendien hun voordeel doen met een oplossing voor het beheren van SOA-services gedurende hun gehele levenscyclus. Dit laatste is mogelijk dankzij CentraSite, een registry/repository die Software AG in samenwerking met Fujitsu heeft ontwikkeld.
Software AG verwacht verder dat de volgende versie van de webMethods-productreeks – versie 7.1 – geheel volgens planning later deze zomer beschikbaar zal zijn. Met deze nieuwe versie kunnen nieuwe applicaties sneller beschikbaar worden gesteld. Bovendien kunnen bestaande services worden hergebruikt, waardoor functionaliteit niet opnieuw hoeft te worden ontwikkeld en dus geld en tijd kunnen worden bespaard. Tot slot biedt deze versie voorzieningen om sneller betere zakelijke beslissingen te kunnen nemen. Dit wordt gerealiseerd door voorzieningen op basis waarvan betere processen kunnen worden ontwikkeld. Bij de nieuwe release ligt de nadruk op het verder verbeteren van de mogelijkheden om een SOA-platform te kunnen uitbreiden, terwijl tevens veel aandacht wordt geschonken aan de op open standaarden gebaseerde ESB-functionaliteit.
Bedrijven en organisaties hebben een volledig geïntegreerde business-infrastructuur nodig om op een kosteneffectieve wijze in de kunnen spelen op kansen en bedreigingen in de markt. De aanpak die Software AG volgt als het gaat om software voor het ondersteunen van de hiervoor benodigde business-infrastructuur, zorgt ervoor dat de noodzakelijke afstemming en optimalisatie van processen, systemen en gegevens kan worden gerealiseerd – ook binnen heterogene omgevingen. Hierdoor wordt de snelheid gemaximaliseerd waarmee organisaties kunnen reageren. Bovendien kunnen bedrijven hierdoor hun IT als een portfolio van services aan de business aanbieden, waardoor de efficiëncy belangrijk kan worden verbeterd.
De webMethods-productlijn van Software AG helpt bedrijven en organisaties om hun traditionele legacy-systemen en -data om te vormen tot bedrijfsmiddelen die optimaal kunnen worden ingezet. Ook kunnen met de webMethods-oplossingen voorheen los van elkaar staande applicaties worden geïntegreerd, kan een SOA-omgeving worden gerealiseerd en kunnen cruciale bedrijfsprocessen verder worden verbeterd. Doordat alle voorzieningen die hiervoor nodig zijn in een geïntegreerde productlijn bij elkaar zijn gebracht, kunnen sneller resultaten worden geboekt. Bovendien kunnen klanten profiteren van tal van aanvullende synergievoordelen. Denk aan lagere operationele kosten, betere onderlinge samenwerking, hogere productiviteit en het op een eenvoudiger manier hergebruiken van IT-services.
Doordat de technologie die is ontwikkeld door Software AG en webMethods in hoge mate complementair is aan elkaar, hebben de product-roadmaps van beide organisaties nu een aanzienlijke impuls gekregen. Belangrijke nieuwe functionaliteit kan nu veel sneller worden gerealiseerd dan voorheen mogelijk zou zijn geweest. Klanten profiteren dan ook direct van de mogelijkheden die de gecombineerde productlijn te bieden heeft. Maar ook op de langere termijn zal de nu aanzienlijk vergrote klantenkring profiteren van de overname.
Belangrijke kenmerken van de nieuwe webMethods-productlijn zijn onder andere:
– SOA governance: Software AG voegt CentraSite en de webMethods Infravio X-Registry bijeen en creëert daarmee een sterk platform voor het beheren van IT-services. Dit betekent dat de voorzieningen van CentraSite op het gebied van het beheren van metadata en modelleren nu worden aangevuld met de van Infravio afkomstige functionaliteit voor het beheren en afdwingen van policies. De gecombineerde oplossing maakt het mogelijk om tot één platform voor het beheren van services te komen. Daarnaast is het ook mogelijk om het onderhoud van alle assets te vereenvoudigen. Dit is mogelijk doordat semantische relaties en onderlinge afhankelijkheden automatisch worden geconstateerd en gedefinieerd. Software AG zal bovendien de communities rond CentraSite en SOA Link samenvoegen, waardoor één krachtige community voor SOA governance ontstaat.
– ESB en B2B: De webMethods ESB is gebaseerd op de voor grote organisaties ontwikkelde webMethods Integration Server en combineert daardoor een hoog prestatieniveau aan een grote schaalbaarheid, goed gestructureerde security en uitgebreide ondersteuning voor belangrijke standaarden. Klanten kunnen nu kiezen uit drie complementaire en door elkaar heen te gebruiken producten: de webMethods ESB Mediation Edition, Orchestration Edition en Integration Edition met een zich steeds verder uitbreidende functionaliteit. Deze producten vervangen respectievelijk de webMethods Infravio X-Broker, de Crossvision Service Orchestrator en de webMethods Integration Server. Bovendien zal Software AG in de volgende versie uitbreidingen op de webMetods B2B-producten opnemen, zoals een selfservice-faciliteit voor zakelijke partners en een analytische module waarmee transacties met partners kunnen worden onderzocht.
– BPM en BAM: de hoog aangeschreven BPMS-oplossing van webMethods vormt het primaire Business Process Management-product van Software AG. De BPM-suite bestaat uit onder andere proces- en applicatieontwerp en -executie, workflow-voorzieningen, rules, simulaties en standaard aanwezig voorzieningen voor het analyseren van processen. Gebaseerd op de nauwe relatie die Software AG met Fujitsu onderhoudt, zal minimaal nog vijf jaar ook Fujtsu's Interstage gevoerd worden. De webMethods-productreeks onderscheidt zich verder door de beschikbaarheid van krachtige hulpmiddelen voor het ontwikkelen van op AJAX-technologie gebaseerde web 2.0-toepassingen en gebruikersinterfaces. Software AG is bovendien van plan om de gepatenteerde Business Activity Monitoring (BAM) activiteiten van webMethods van nieuwe edities te voorzien gericht op nieuwe zakelijke eisen en wensen.
– Legacy modernisering: Software AG blijft drie holistische methoden aanbieden voor mainframe-integratie: EntireX voor transactiegeoriënteerde integratie, ApplinX voor schermgeoriënteerde integratie en de data access-producten van CONNX Solutions voor op data gerichte integratie. EntireX zal worden uitgebreid met de technologie van webMethods voor mainframe-integratie. Dit betekent dat de huidige gebruikers van webMethods Mainframe zullen kunnen migreren naar het EntireX-platform. Software AG zal daarnaast webMethods DataDirect NEON Shadow volledig blijven ondersteunen.
Andere beschikbare componenten van de productreeks zijn onder andere Information Integrator voor het creëren van op maat gemaakte 'views' op zakelijke data en Master Data Manager voor het binnen een organisatie samenvoegen en consolideren van alle master data.
Toekomstige releases zullen op een dusdanige manier zijn ontwikkeld dat 'backwards compatibility' bestaat met eerdere versies. Nieuwe en op open standaarden gebaseerde producten zullen vanaf het huidige kwartaal leverbaar zijn, terwijl de nieuwe versie van de volledige productreeks begin 2008 beschikbaar zal zijn.