Britse wetenschappers van de University van Portsmouth zetten kunstmatige intelligentie in om een denkend autowiel te ontwerpen. Het wiel is onderdeel van een nieuw te ontwikkelen elektrische auto.
Het slimme wiel is onderdeel van een nieuwe zuinige elektrische superauto die het bedrijf PML Flightlink met overheidssubsidie bouwt. In de wielen van de auto zijn microcomputers verwerkt die vierduizend berekeningen per seconde uitvoeren. Ze passen hun gedrag aan op basis van zaken zoals de conditie van de weg en de rijsnelheid. De ervaringen van de wielen worden opgeslagen in het geheugen van de boordcomputer, om een volgende keer beslagen ten ijs te komen.
"Traditionele wijsheid zegt dat je het wiel niet opnieuw moet uitvinden. Maar dat hebben we wel gedaan. We hebben het wiel hersens gegeven en de mogelijkheid om te denken en te leren", aldus dr. David Brown van het instituut voor industrieel onderzoek van de universiteit van Portsmouth.
Wat een incompleet artikel! De kop is “teasing” genoeg om het te gaan lezen, maar de lezer komt bedrogen uit: waar denkt het wiel aan? Wat wordt er allemaal gemeten en aangepast? Ik wil meer weten!
Wat een incomplete reactie van je. De inhoud is aanwezig maar bijzonder slecht beargumenteerd en als je meer weten wilt zijn er genoeg aanknopingspunten in het artikel om het te vinden. Ik zal je geen link geven. Voor straf! 😉