De curatoren van de failliete distributeur Landis, Willem van Andel en Hendrik Dulack, klagen de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en directeur Peter Paul de Vries aan.
Dit meldt de Telegraaf. De curatoren eisen rectificatie van uitspraken die hun goede naam zouden hebben aangetast. De uitspraken stonden in een vorig jaar gepubliceerd artikel van het VEB-blad Effect over de faillissementsafwikkeling van Landis. In het artikel beschuldigde De Vries Van Andel en Dulack onder meer van vertragingstechnieken. De Vries vraagt zich in het artikel af of de twee persoonlijke belangen hebben om de Landis-top te beschermen. De twee curatoren eisen een rectificatie op de website van de VEB en in Effect. De Vries zegt voldoende feiten te hebben om het artikel te kunnen verantwoorden.
Distributeur Landis ging in 2002 failliet. Van Andel en Dulack werden aangesteld als curatoren en bogen zich over het faillissement en de activa van het bedrijf. In 2003 beschuldigde de VEB de bestuurders van Landis van wanbeleid. De Ondernemerskamer stelde op verzoek van de VEB een onafhankelijk onderzoek in. De nieuw ingestelde onderzoeker kon pas in 2005 aan het werk, vanwege gesteggel over de financiering. Inmiddels zijn enkele bestuurders van Landis veroordeeld.
Het is een schande hoe wij (de beleggers) worden bestolen !! En dan deze curatoren die overduidelijk belangen hebben !! Het is frustrerend dat dit allemaal zomaar kan gebeuren dat zij de zaak een aantal jaren kunnen vertragen. En nu lijkt het ook nog de omgekeerde wereld; zij (de curatoren) spannen een zaak aan tegen de VEB ?? Weer overduidelijk een vertragingstactiek dus. Ik ben blij dat de VEB zich inzet om te proberen hier wat aan te doen. Helaas is het moeilijk om met een klein budget deze ‘ratten’ (met een groot budget) te bestrijden. Maar alle lof voor Peter Paul de Vries en zijn collega’s !! Veel succes verder met de strijd, en ik hoop van harte dat uiteindelijk de heer Kuiken lang achter de tralies zal verdwijnen en de gedupeerde beleggers (waaronder ik zeer zeker ook behoor) nog iets terug mogen zien van het ‘gestolen’ geld.