Het van oorsprong Amerikaanse Imprivata heeft een hoofdkantoor voor de Benelux geopend in Antwerpen. Rik van Bruggen is aangesteld als salesmanager voor de regio.
Van Bruggen: "De eerste reacties uit de Benelux zijn positief en bevestigen dat er inderdaad enorme kansen liggen. We zijn nog steeds op zoek naar gespecialiseerde resellers voor onze authentication management-oplossing, voor de zorgsector, de overheid en de financiële markt." De wereldwijde leverancier van access en identity management oplossingen, vooral enterprise single sign on (ESSO), timmert dan ook sterk aan zijn Europese it-kanaal. Tot nu toe zijn E92plus en Qdis verantwoordelijk voor de distributie van volledig indirect opererende bedrijf, dat in 2000 is opgericht.
Het partnerprogramma is speciaal op de Benelux afgestemd en bestaat onder meer uit speciale verkoopondersteuning, co-marketing en andere activiteiten om vraag te stimuleren, training en materialen voor resellers, plus een partnerwebsite. Resellers die zich aansluiten kunnen uitgebreide training krijgen om hun klanten te voorzien van services op het gebied van implementatie, training en support.
Vier var's zijn al bezig een of meer van de drie verschillende oplossingen voor authenticatie en access management uit te zetten in de Benelux-regio, waaronder veiligheidsspecialist Commit-IT. Albert Erisman, sales & marketing directeur bij Commit-IT: "Dit is de beste oplossing die ik in de afgelopen twee jaar heb gezien. We hebben bewust gekozen voor Imprivata, omdat hun oplossingen in de vorm van een appliance geboden worden, makkelijk en snel te implementeren zijn, werken met de meeste applicaties en doen wat ze moeten doen."
De drie oplossingen verschillen in complexiteit. De meer complexe oplossing vergt hooguit twee dagen training, vertelt Van Bruggen tijdens een productdemonstratie bij CRN. Of een bedrijf nu 23 koppen telt of 24000 – tot nu toe de kleinste en de grootste afnemer van Imprivata binnen Europa – de oplossingen zijn hetzelfde en kunnen door de gemiddelde reseller geïnstalleerd worden met een handige wizzard.
Dat de markt er klaar voor is, heeft zowel met overheidsdruk te maken als met het feit dat alle gegevens online staan en bedrijven geen controle hebben over wie daarbij kan. Verhalen over woedende ex-medewerkers of het criminele circuit dat bestaande medewerkers tot bedrijfsspionage verleidt zijn bekend. Een school is trouwens ook een business, en ook diens voortbestaan is afhankelijk van de mate van databeveiliging. Dus ook het onderwijs is een tot nu toe nog onontgonnen verticale markt, volgens Van Bruggen.