Unisys Nederland heeft een lokaal partnership gesloten met technologieleverancier Google.
Daardoor krijgen Nederlandse bedrijven en overheden toegang tot de Google Search Appliance. Deze geavanceerde appliance stelt medewerkers van een organisatie in staat om snel en eenvoudig informatie te zoeken binnen alle interne informatiebronnen, variërend van file- en webservers tot document- en contentmanagementsystemen, bedrijfsapplicaties, het intranet en de openbare website.
Op basis van de overeenkomst levert Google de zoektechnologie in de vorm van de Google Enterprise Search Appliance. Unisys Nederland levert alle dienstverlening die nodig is om de appliance te integreren binnen het bedrijfsnetwerk, zodat veilige en betrouwbare toegang gegarandeerd is. De combinatie van de Google appliance en Unisys wereldwijde ervaring en expertise in systeemintegratie en veilige bedrijfsprocessen biedt bedrijven een effectieve en efficiënte manier om data om te zetten in waardevolle informatie voor hun medewerkers. "Informatie is één van de belangrijkste bedrijfsmiddelen. Het vinden van de juiste informatie op het juiste moment is cruciaal voor het succes van een bedrijf of overheidsinstantie", zegt Ton van Setten, Director Public Sector bij Unisys Nederland. "Veel medewerkers kennen de gebruiksvriendelijkheid en de snelle resultaten van de internetversie van de Google-zoekmachine. Ons partnership met Google betekent dat bedrijven nu kunnen beschikken over een vergelijkbare tool voor het vinden van relevante bedrijfsinformatie. Wij zijn enthousiast over het feit dat we nu nauw samenwerken met de marktleider op het gebied van zoektechnologie en daarmee klanten concrete toegevoegde waarde kunnen bieden."
Belangrijke kenmerken van het gezamenlijke aanbod van Unisys en Google zijn de beveiliging en de integriteit van documenten. Bij de implementatie van de oplossing stellen Unisys en de klant het beveiligingsniveau voor elk document of voor groepen documenten vast. Ook bepalen zij deze niveaus op gebruikersniveau. De Google appliance voorziet in toegangscontrole op document- en gebruikersniveau voor alle bedrijfsinformatie. Dat betekent dat gebruikers alleen die documenten kunnen benaderen, waarvoor ze geautoriseerd zijn. In de authenticatie wordt voorzien door verschillende opties, waaronder http basic, NLTM, SSO, SAML API en LDAP.