HP-topvrouw Patricia Dunn stapt toch met onmiddelijke ingang op. De voorzitter van de raad van bestuur zou vanwege het door haar veroorzaakte spionageschandaal per januari haar functie neerleggen, maar moet nu per direct weg door de toenemende onthullingen in 'Patriciagate'.
De functie van Dunn wordt overgenomen door HP-ceo Mark Hurd, die echter op de hoogte was van enkele elementen in het omstreden en waarschijnlijk illegale onderzoek naar een directielid dat informatie lekte aan de pers. Hurd heeft vrijdag na een overleg van HP's bestuur toegegeven dat hij wist van enkele sleutelfasen van dat onderzoek door privé-detectives én dat hij enkele vergaderingen daarover heeft bijgewoond. Dit verklaarde hij op een haastig belegde persconferentie die voornamelijk een mededelingssessie was; vragen waren niet toegestaan.
Verder is Hurd inderdaad een rapport toegestuurd met een complete samenvatting van het hele onderzoek, maar de ceo zegt dat niet te hebben gelezen. "Ik had het kunnen lezen en ik had het móeten lezen." Hij onthult ook eerder deze maand advocatenkantoor Morgan Lewis te hebben ingehuurd om deze kwestie uit te zoeken en dat hij geschokt is door enkele bevindingen van die juristen. Berichten over de betrokkenheid of op z'n minst het medeweten van de HP-ceo deden vorige week al de ronde.
Toch verdedigt Hurd het onderzoek nu: "Ik ben ervan overtuigd dat deze lekken schadelijk waren voor de reputatie van het bedrijf en de efficiënte werking ervan. Het was de verantwoordelijkheid van de HP-voorzitter om de lekkage-situatie uit te zoeken." Daarmee keurt de HP-leider de gebruikte middelen niet goed, alleen de noodzaak voor het onderzoek zelf. Inmiddels heeft het spionageschandaal de reputatie van het bedrijf niet bepaald goed gedaan.