Greenpeace verzoekt de elektronica-industrie geen giftige stoffen meer in hun producten te verwerken. De mileu-actiegroep protesteert hiertegen bij de CeBIT 2006.
Greenpeace plaatste voor de ingang van de grootste Europese it-beurs een robot, de Greenpeace Cyborg, gemaakt van oude computermaterialen, zoals moederborden en grafische kaarten. Ook deelde het flyers uit om bezoekers bewust te maken van het probleem. Eerder voerde de organisatie al acties, onder meer tegen computerfabrikant HP.
Volgens Greenpeace bevatten de meeste computers broomhoudende stoffen om brand te vertragen. Daarnaast zouden ook monitoren giftig zijn; alleen al de in 2002 verkochte crt-monitoren zouden tienduizend ton lood bevatten, aldus de milieuorganisatie. Zowel broomhoudende stoffen als lood zijn slecht voor de gezondheid, zegt Greenpeace.
Greenpeace maakt zich ook zorgen over de groeiende afvalberg. In 1997 was de gemiddelde levensduur van een computer zeven jaar, nu ligt dat op twee. De hoeveelheid elektronisch afval neemt in Europa drie keer zo snel toe als ander afval. Ook wordt er veel afval gedumpt in landen buiten Europa, zoals India en China. In veel gevallen wordt het afval daar met de hand gescheiden, vaak zonder extra bescherming voor de werknemer.