Een groot deel van de it-professionals heeft voorlopig nog geen plannen om overstappen naar ipv6. Dat blijkt uit onderzoek van INS onder meer dan 200 it-professionals in de VS, Europa en Azië.
Een klein deel, 2 procent, heeft ipv6 gemigreerd in de organisatie. En iets groter deel, 8 procent, is daar momenteel mee bezig. Het grootste deel, 39 procent, kent ipv6, maar is nog niet begonnen met de migratie. Iets meer dan 20 procent kent de voordelen van ipv6, maar heeft de migratie voorlopig uitgesteld. Meer dan een kwart heeft nog nooit aan de migratie naar ipv6 gedacht.
De belangrijkste reden om de overstap naar ipv6 te maken zijn de verbeterde beveiliging ten opzichte van ipv6 en een verbeterd beheer. Maar liefst negentig procent van de ondervraagden geeft dit als belangrijkste voordeel.
De reden om niet over te stappen is dat de meeste it´ers denken de kosten van een infrastructuur upgrade en de conversie van de bestaande applicaties en middelware te kunnen terugverdienen. Bijna driekwart, 71 procent, vindt het niet kunnen terugverdienen van de investering de belangrijkste reden om niet over te stappen. Meer dan de helft, 58 procent, ziet geen voordelen voor het eigen bedrijf.
Juniper Networks en de IPv6 Summit maken in een net gepubliceerd rapport melding van een onderzoek van het Departement of Commerce. Hieruit blijkt dat een overstap ipv6 tussen de 25 miljard en 75 miljard euro gaat kosten.
“De belangrijkste reden om de overstap naar ipv6 te maken zijn de verbeterde beveiliging ten opzichte van ipv6 en een verbeterd beheer. Maar liefst negentig procent van de ondervraagden geeft dit als belangrijkste voordeel. ”
Volgens mij moet de 2e ipv6 hier ipv4 worden!
Groet, Marno
Wij hebben zelfs nadelen ondervonden van IPv6:
–
Plaats 2 NIC’s in een MS Web Server, 1 in DMZ en 1 in Local Network, probeer nu eens (met IPv6) via de NIC van het Local Network met een WTS-sessie de server te registreren aan een extern domein…, met de NIC in DMZ (even poort: 88 en 445 open zetten natuurlijk)….
–
Nou ik wens je veel succes, je volledige routing-tabel is dan naar zijn grootje. En je kan na de reboot geen gebruik meer maken van dezelfde WTS-sessie.
–
Niet duidelijk is, dat dit probleem nu een error van de MS-IPv6 implementatie is in het algemeen, of dat dit een WS2003WebEdit. bug is van Microsoft. Het laatste kan ik mij redelijk goed voorstellen, gezien het feit wat er op 12/13 December weer aan Windows Updates Fixes is gereleased (een verbeterde fout van een ooit gemaakte fout, die daarvoor al eerder hersteld is, zie: MS05-054;MS04-025;MS03-040)
Hopenlijk plaats Comutable dit, want veel mensen kennen dit probleem niet.
Hartelijk groeten,
MPvS