Microsoft verandert de naam van zijn antispyware-pakket in Windows Defender. Het bedrijf heeft de rechten op die naam vorige maand verkregen van een 22-jarige Australische software-ontwikkelaar.
Australiër Adam Lyttle had onder de naam Windows Defender een beschermingsprogrammaatje ontwikkeld, wat hij al ongeveer een jaar niet meer had bijgewerkt. Juristen van Microsoft lieten hem vorige maand weten dat hij met zijn programma inbreuk maakte op de naam Windows.
In de daarop gesloten overeenkomst verricht, droeg Lyttle de naam en alle rechten daarop over aan Microsoft. Bij de overeenkomst, die twee weken geleden is getekend, zijn geen betalingen verricht. Lyttle zegt dat hij wel betaling had geëist, indien hij van de naamsplannen op de hoogte was.
Woordvoerders van Microsoft stellen dat er sprake is van toeval en dat het bedrijf de naam Windows Defender al enige tijd in overweging hadden. De nieuwe naam geeft bredere plannen van de softwareproducent weer; het wil ongewenste software in het algemeen weren.
Verder heeft Microsoft aangekondigd dat updates voor zijn antispyware-product voor consumenten voortaan via Windows Update en voor bedrijven via Windows Server Update Services (WSUS) bezorgd worden.
Tsja, nu is het weer het voltooid deelwoord, waardoor ‘hernoemt’ fout is. Kijkende naar het kofschip of fokschaap (en logisch kijkend naar de verleden tijd ‘hernoemde’) is het voltooid deelwoord ‘hernoemd’ …
Cursusje Nederlands misschien? 😉
Het is verwondelijk dat een groot gigant als MS op deze manier zijn besturingssysteem wil beveiligen om weer programatuur via een juridischeprocedure tegen een jonge uit australie te krijgen.
Dhr. B. Gates heeft in de jaren ’80 ook MS-DOS grotendeels gejat van IBM.
Mijn ervaringen met Microsoft Antispyware is pover, het haalt het bij lange niet als commercieele produkten zoals bijvoorbeeld Webroot’s Spysweeper.
Mijn mening is dat de serieuze computer gebruikers absoluut geen vertrouwen in MS hebben in MS beveiligings software.
@Alex: Hoezo probeert Microsoft software uit Australie te krijgen? Ik dacht dat het alleen om de naam ging.
Deze ‘jonge’ uit Australie had op zijn beurt wel kunnen bevroeden dat hij zijn software niet zomaar met Windows in de naam mag noemen. Een onderzoek zijnerzijds had dat al snel aan het licht gebracht vandaar dat hij ook zonder vergoeding bakzeil heeft gehaald. Ik bedoel als ie enige kans van slagen had gehad dan had ie wel gecashed maar zijn advocaat was blijkbaar goed op de hoogte.
Ten tweede, hoezo heeft Microsoft MS/DOS grotendeels van IBM gejat? Bij mijn weten heeft Microsft PC/DOS voor IBM ontwikkeld (e.e.a. gebaseerd op QDOS dat ze inderdaad voor weinig hebben gekocht) en heeft Bill Gates contractueel afgedwongen dat hij een variant van het besturingssysteem (MS/DOS) voor zichszelf mocht ontwikkelen en verkopen. Mijns inziens een briljante ingeving die hem overduidelijk geen windeiren gelegd heeft.
Ten derde, is Microsoft Antispyware geen commercieel produkt dan?
Ik vindt je reactie wel erg kort door de bocht een doorspekt van een afkeer van Microsoft, heel begrijpelijk maar niet echt professioneel.
Overigens heb ik zelf thuis al jaren een Apple en ben ik niet op einge wijze verbonden aan Microsoft.