'Flexibiliteit en keuzemogelijkheden' zijn de voornaamste redenen voor een mixed-source-architectuur, aldus partners en klanten.
De twee belangrijkste voordelen van werken met een mixed-source-architectuur (hiermee wordt een IT-architectuur bedoeld die uit zowel proprietary als open-source-software bestaat) zijn de vele keuzemogelijkheden en het optimaal kunnen benutten van de IT-investeringen, zo wordt aangegeven door de personen die op Novell BrainShare Barcelona 2005 werden ondervraagd. 69 procent van de respondenten maakt nu al gebruik van Linux in een mixed-source-omgeving.
Gevraagd naar de voordelen van een infrastructuur met zowel open-source als proprietary software, noemt 61procent van de respondenten ’keuzemogelijkheden en flexibiliteit’ als het allerbelangrijkste aspect. Daarop volgt, met 52 procent, de mogelijkheid om eerdere investeringen te blijven benutten terwijl tegelijk nieuwe oplossingen kunnen worden ingevoerd. Dit tweede punt bevestigt dat klanten met mixed-source-software sneller de voordelen merken, dankzij de sterke integratie.
Enquête
De op BrainShare gehouden enquête was opgezet als benchmark voor de groeiende populariteit van Linux. Uit de enquête bleek dat de meeste organisaties werken met een heterogene IT-omgeving. Dit resultaat hangt samen met een meer algemene ontwikkeling in de organisatie van de klanten. Het is niet zo dat de bedrijven van de eindgebruikers in twee strikt gescheiden kampen zijn op te delen: proprietary tegenover open source. Bedrijven doen een beroep op de open-source-gemeenschap én op de meer traditionele softwaremakers om op een weloverwogen manier tot een gemengde mixed-source-architectuur te komen.