Organisaties moeten hun werkwijze aanpassen om zodoende om te kunnen gaan met de expolosie van 'extreme data'.
Dat blijkt uit onderzoek van Computer Sciences Corporation: 'Extreme Data: Rethinking the 'I' in IT'. Onder extreme data worden de nieuwe soorten data verstaan die ontstaan door de inzet van nieuwe apparatuur die bovendien op innovatieve manier wordt toegepast.
“Data is vrijwel overal en real-time beschikbaar. Dit biedt bedrijven en particulieren enorme mogelijkheden”, zegt Ed Luscak, consultant bij CSC en mede-auteur van het rapport. “Extreme data is de basis van nieuwe bedrijfsprocessen, intermenselijke commuunicatie en kennis, maar vereist wel dat organisaties de oorsprong van data bepalen, en de toepassing van informatie verbreden.”
Door de grote hoeveelheid data vervaagt de grens tussen consumenten- en zakelijke technologie. Dat kan leiden tot overbelasting. “Het enorme volume aan informatie is een aandachtspunt voor veel bedrijven. Andere maken zich zorgen over zaken als privacy en beveiliging bij de opslag van deze data. Toch overtreffen de voordelen de nadelen op veel vlakken”, aldus Lusack.