Philips heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waardoor ghosting op LCD-televisieschermen voorkomen kan worden. Ghosting is het verschijnsel van vertragingen in het beeld, waardoor er een spookbeeld ontstaat.
Volgens Jeroen Menschaar, productmanager bij Philips, zal het bedrijf de LCD-televisie begin volgend jaar op de markt brengen. Philips past de techniek ook toe voor reguliere CRT-schermen (Cathode Ray Tube) door een fluoriserend blacklight snel aan en uit te schakelen.
Ghosting ontstaat doordat de beeldpunten in een LCD-scherm enige tijd nodig hebben om aan en uit te gaan. Ouderwetse televisies hebben dat probleem niet, omdat zij – vergeleken met de punten in een LCD-televisie – veel minder tijd nodig hebben om op te lichten.
Fabrikanten Samsung Electronics en LG.Philips LCD (Philips' joint venture met LG Electronics) hebben ook geprobeerd de verlichtingstijd van de pixels te versnellen, maar dat heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.
L.S.,
In uw artikel “Philips zet nieuwe LCD-techniek in tegen ghosting ” zag ik onderstaande alinea:
“Philips past de techniek ook toe voor reguliere CRT-schermen (Cathode Ray Tube) door een fluoriserend blacklight snel aan en uit te schakelen”.
en even later:
“Ouderwetse televisies hebben dat probleem niet, omdat zij – vergeleken met de punten in een LCD-televisie – veel minder tijd nodig hebben om op te lichten”.
Welnu heren, CRT-schermen ZIJN die ‘ouderwetse televisies; dit verhaal klopt dus niet!
Met vriendelijke groet,
Han den Otter
Naarden
jaja, CRT’s zijn OOK tv’s, maar hier wordt de nuance tussen computer-monitoren (CRT) en televisietoestellen (ook CRT) bedoeld
Het is geen kwestie van nuance; ik bedoel hier dat de zin:
“Philips past de techniek ook toe voor reguliere CRT-schermen (Cathode Ray Tube) door een fluoriserend blacklight snel aan en uit te schakelen”
gewoonweg fout is omdat GEEN ENKEL CRT-scherm (zij het voor de computer of voor een TV) de techniek nodig heeft. CRT’s zijn ten eerste allemaal snel genoeg en ten tweede komt er helemaal geen “fluoriserend blacklight” (TL-lamp) aan te pas! Waarschijnlijk moest er staan:
“Philips past de techniek ook toe voor reguliere TFT-schermen (Thin Film Transistor) door een fluoriserend blacklight snel aan en uit te schakelen”.
Han den Otter
Naarden
Ah, juist, hm, zoeken we (beter) uit.
Dank.
(Ook dank voor veelvuldig uitroeptekengebruik….)
Hoe gaat de marketing hier mee om, en is de kwaliteit nu beter of het zelfde als de gewone beeldbuis!
huh?! hij heeft maar 1x een uitroepteken gebruikt…. of bedoelde u ” aanhalingsteken” …!?!
Een vreemde zaak, en nog vreemdere reacties van de redactie van Computable.
De auteur van dit nieuwsbericht (Rian van Heur) heeft blijkbaar door gebrek aan kennis van dit onderwerp onzin geschreven. Dat hier door de eindredactie geen goede kwaliteitscontrole op heeft plaatsgevonden is al erg genoeg. Maar de reactie van Computable (Jasper) gaat werkelijk alle perken te buiten. Opnieuw etaleert men een volkomen gebrek aan kennis over het onderwerp dat men beschrijft, en dat nog met een aanmatigende onbeschofdheid waar de honden geen brood van lusten.
Het is hopelijk niet kenmerkend voor het (technische en redactionele) niveau van Computable dat deze onzin na drie jaar (!) nog altijd niet is gecorrigeerd.
Jasper,
Je mag wel eens een toontje lager zingen wat betreft je sarcastische opmerking jegens Han den Otter.
Daarnaast mag je je wel verdiepen in de benaming van leestekens en de technische achtergrond van TFT’s en CRT’s.
Oeps….. sarcastische opmerking.