Het Nederlandse bedrijfsleven kan ruim 23 miljoen euro besparen door over te gaan op de digitale loonstrook. Dit blijkt uit onderzoek van IBS, een it-specialist op het gebied van HRM en salarisbeheer voor middelgrote bedrijven.
Online salarisverwerking wordt echter nog weinig toegepast. Volgens Karel van der Heiden, directeur HR solutions IBS Nederland, is dat verbazingwekkend. Aan de hand van een rekensom laat hij de kostenbesparing zien.
Volgens Van Der Heiden zouden zeker vijf miljoen mensen hun salarisstrook digitaal kunnen ontvangen via Internet. “Dit zou voor het Nederlandse bedrijfsleven in ieder geval een besparing betekenen (uitgaande van een postzegel van 0,39 euro) van ruim 1,9 miljoen euro per maand, dus bijna 23 miljoen euro per jaar aan portokosten. En dan heb ik het nog niet eens over de besparingen op de envelop, het papier en de handlingkosten”, aldus Van Der Heiden.
Beetje beperkte business case. Alleen maar naar jezelf toerekenen en niet nadenken over de nieuwe kosten levert potentieel veel rijkdom op.
OP zich heeft die man wel gelijk. De kosten van change management dienen wel meegenomen te worden inclusief die van communicatie. Bovendien heb je nog altijd groepen in bedrijven die geen toegang hebben tot het intranet. Of je bent eigen risicodrager WAO en verloont ontslagen medewerkers in de wao. Die wil je geen eens toegang geven tot je intranet.
Mijjn organisatie geeft nu jaarlijks ongeveer 234K uit voor verloning in service. Bij verloning in huis treedt een besparing op van ongeveer 125K per jaar, dus er is wel degelijk sprake van een business case, afhankelijk hoeveel expertise je op de salarisadministratie hebt